ice hockeyHOKEJ NA LEDU
Poraz Partizana na otvaranju sezone, Estonci prejaki

Hokejaški klub Partizan porazom je započeo novu sezonu pošto je u prvom kolu Kontinental kupa u Beogradu poražen od ekipe Viking Sport iz estonskog Talina rezultatom 8:3 (4:1,0:1,4:1).
U vrlo nervoznom meču sa obe strane, Estonci su tokom većeg dela utakmice bili bolji rival i opravdali ulogu favorita. „Crno-beli“ su već od samog starta bili u rezultatskom zaostatku u od dva gola koji je bilo teško nadoknaditi u nastavku.
Dva gola za Partizan uz jednu asistenciju postigao je Dimitrije Filipović, dok je jedan postigao Marko Kovačević. Estonce je sa dva poena i jednom asistencijom predvodio Pavel Karpuhin, dok su po jedan pogodak Bobkov, Romanenko, Ivanov, Lipih, Vabičevis i Seljukov.
Estonski tim je već posle dva i po minuta igre vodio sa 2:0 posle dva isključenja domaćih. Nakon toga, Partizan uspeva da poveže redove, ali „vikinzi“ pet minuta pre prvog odmora stižu do velikih 3:0. Kovačević nedugo zatim vraća Partizan u igru, ali Estonci do pauze postižu još jedan pogodak.
U drugom delu „crno-beli“ brzo smanjuju rezultat preko Filipovića, da bi do kraja perioda bila viđena samo izuzetno nervozna igra sa obe strane, na ivici opšte tuče.
Treći period Viking otvara pogotkom, da bi Partizan šest minuta pre kraja samo smanjio rezultat na 3:5. Nade „crno-belih“ vrlo brzo su ugasili gosti koji su dodali gas i na kraju ipak ubedljivo slavili.
U prvom meču uvodnog kola CSKA iz Sofije savladao je špansku Bipolo Vitoriju rezultatom 4:1. Bugarska ekipa naredni je Partizanov rival, u subotu od 19.30 časova. Pre tog meča sastaju se ekipe Viking Sporta i Bipolo Vitorije (16 časova).
Turnir u Beogradu koji se igra pod okriljem Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) predstavlja prvi od četiri kruga ovog takmičenja, a najbolji od ova četiri tima igraće od 18-20. oktobra u drugoj rundi Kontinental kupa protiv ekipa HYS iz Haga, letonske Džuniors Rige i domaćina turnira, britanskog Notingem Pantersa.

Povezana vest:  KUGLANJE, Srbija dobila jedan ženski tandem na žrebu kadetskog SP u Detenhajmu