Gimnastičko društvo Palilula najavilo je da će u nedelju, 7. aprila, organizovati

26. „Paliliula kup“ u ritmičkoj gimnastici za najkvalitetnije takmičarke kategorija kadetkinja, juniorki i seniorki.

Očekuje se učešće 140 gimnastičarki iz devet zemlja.

Takmičenje je višebojskog karaktera, prema programu FIG za tekući olimpijski ciklus, a vršiće se proglašenja i u finalu po rekvizitima, saopštilo je Gimnastičarsko društvo Palilule.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, REPREZENTACIJA SRBIJE U DOBROM RASPOLOŽENJU OTPUTOVALA U AUSTRALIJU, Cilj je prvo mesto

Takmičenje će biti održano u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu sa početkom u 9.00, a svečano otvaranje, uz učešće 400 članica ovog kluba, zakazano je za 15.00.

Na predhodnim izdanjima turnira nastupale su takmičarke učesnice Olimpijskih igara Karolina Rodrigez ( Španija), Simona Pejčeva, Kristin Taševa (Bugarska), Kristaleni Trikomiti ( Kipar), Aleksandra Agiurguleze (Italija) i olimpijska šampionka Margarita Mamun (Rusija).

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, SAAF, Počelo nadmetanje u Arena fudbalu

Sekretarijat za sport i omladinu, doprineo je u značajnoj meri realizaciji takmičenja 26. Međunarodni „Palilila kup 2019“ u ritmičkoj gimnastici obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njegovo finansiranje, a turnir je podržala i Opština Palilila.

GD “Palilula” je najstariji srpski gimnastički kolektiv, osnovan 1952. i do 1999. godine negovao je pored ritmičke i sportsku gimnastiku. Kroz ovo društvo je prošlo oko 70.000 gimnastičarki, 57 reprezentativki, 81 učesnica svetskih i evropskih prvenstava, Balkanijada i Univerzijada, 3 učesnice Olimpijskih igara (Seul i Barselona).

Povezana vest:  Mikecu zlato, Stefanoviću srebro u Minhenu