nhl_logoNHL LIGA

 

Krozbi predvodio Pitsburg do nove pobede

 

Dvanaest utakmica je odigrano tokom subote uveče širom NHL hala u Sjedinjenim Državama i Kanadi, a serija Pitsburga i njihovog najboljeg igrača Sidnija Krozbija traje i dalje.

Ubedljivoo je Pitsburg slavio kod Kolumbusa sa 7-2 što im je bila deveta pobeda zaredom. Isto tako, Krozbi je postigao dva pogotka čime je došao do petnaeste utakmice zaredom kako je imao najmanje pogodak ili asistenciju. Zabio je ovim Krozbi peti pogodak u poslednje dve utakmice, a u igri Pitsburga se ni malo nije osetilo neigranje (povreda kolena) jednog og najboljh im igrača Jevgenija Malkina. Kolumbus je, pak, u negativnoj seriji – izgubili su petu utakmicu zaredom, u zadnjih 120 minuta su primili 12 pogodaka.

Povezana vest:  6. NEDELJA NFL, Nove pobede Džajantsa i Pitsburga

Na vrhu Istočne konferencije se Pitsburg sada izjednačio s Vašingtonom (po 38 bodova), a tome je doprineo i domaći poraz Vašinghtona od Atlante (3-1). Devet utakmica zaredom je Atlanta gubila kod Kapitalsa, ali ovaj put su imali strašno jaku kariku u vidu golmana Ondreja Paveleca koji je odbranio čak 45 udaraca upućenih prema njegovoj mreži.

Na vrhu Zapada je ostao Detroit iako se nisu dobro proveli u Los Anđelesu. Izgubili su utakmicu od Kingsa 3-2 u produžetku, a u četvrtoj minuti dodatnog vremena se u junaka domaće ekipe pretvorio Slovenac Anže Kopitar zabivši odlučujući pogodak.

Povezana vest:  Do 25. maja plan borbe protiv nasilja na sportskim terenima

Otava nastavlja da igra tvrdi hokej, pa su tako na domaćem ledu protiv Bafala odigrali i osnovnih 60 minuta i dodatno vreme bez pogotka. Odlučio je samo jedan gol pri kaznenim udarcima, a zabili su ga gosti.

Potpuno suprotno je izgledala utakmica Tampa Beja i Kolorada. Tamo je postignuto 11 pogodaka, domaćin je slavio 6-5, a utakmicu su sa domaće strane na svojim leđima poneli Simon Gagne i Martin St. Luis. Obojica su imala po pogodak i dve asistencije.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Delegacija Streličarskog saveza Srbije boravila u Rusiji

 

 

 

NHL liga, subota:

 

Philadelphia – New Jersey 5-3

Montreal – San Jose 3-1

Columbus – Pittsburgh 2-7

Toronto – Boston 3-2 (kazneni udarci)

Washington – Atlanta 1-3

Ottawa – Buffalo 0-1 (kazneni udarci)

Tampa Bay – Colorado 6-5

Nashville – Carolina 5-2

Dallas – Minnesota 4-3 (produžetak)

Phoenix – Florida 1-2 (kazneni udarci)

Edmonton – St. Louis 2-1 (produžetak)

Los Angeles – Detroit 3-2 (produžetak)