Owen-HargreavesMančester Junajted na Hargrivsu izgubio 40-ak miliona evra

 

Pre tri godine Mančester Junajted platio je 25 miliona evra minhenskom Bajernu za Ovena Hargrisa, tadašnjeg engleskog reprezentativca.

Potez je to koji defanzivni vezni nije mogao da opravda. Problemi s oba kolena uslovili su da za sastav s Old Trafforda nastupi samo 39 puta. Poslednji pokušaj Hargrivsa trajao je šest minuta. Toliko je, naime, izdržao nedavno protiv Volverhemptona na terenu na koji je zagazio u zvaničnoj utakmici prvi put nakon dvogodišnje pauze.

Povezana vest:  Šesti „BELhospice" humanitarni turnir u fudbalu u korak sa Svetskim fudbalskim prvenstvom

Budući da mu ugovor ističe krajem sezone, ne čini se verovatnim da će doći do produženja saradnje između igrača i kluba, javljaju engleski mediji uz tvrdnju da će ga Junajted pustiti krajem sezone bez odštete. Da je protiv Volverhemptona iskoristio šansu i odigrao susret bez zdravstvenih teškoća klub bi mu ponudio platu prema učinku na terenu, međutim, sada se od te ideje odustalo.

Povezana vest:  U Italiji uhapšeno 17 osoba zbog nameštanja utakmica

Uračuna li se uz odštetu Bajernu i fudbalerova plata dobija se brojka prema kojoj će Mančester Junajted u poslu sa Hargrivsom izgubiti oko 40 miliona evra.