Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine na prvenstvenu utakmicu istrčali u majcama Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije i tako najavili Svečano otvaranje i novi SIM spektakl u Novom Sadu 15. maja

Grad Novi Sad će 15. maja biti domaćin regionalnog otvaranja Sportskih igara mladih. Na Trgu Slobode od 10 časova, počinje Svečano otvaranje i novi spektakl. Povodom toga danas su na utakmici Prvenstva Srbije između Vojvodine i Crvene zvezde, fudbaleri oba tima na teren stadiona Karađorđe istrčali sa majcama Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije, što je izazvalo aplauz svih navijača. Majce su podeljene deci i roditeljima a spiker je pozvao sve da 15. maja prisustvuju otvaranju Igara, koje se u Srbiji održavaju, šestu godinu za redom, uz podršku Vlade Republike Srbije i donatora.

Povezana vest:  Reprezentacija Srbije izgubila od Engleskih Lajonhartsa

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi. Igre pružaju priliku deci da, potpuno besplatno, učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportova (mali fudbal, basket 3na3, rukomet, odbojka, odbojka na pesku, tenis, stoni tenis, šah, atletika i igra između dve vatre).

Naše Igre spajaju region, a učesnici su deca osnovno školskog uzrasta sa teritorije Republike Srbije, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Turniri po Srbiji već uveliko traju, a ove godine Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije održaće se u preko 20 gradova naše zemlje.

Povezana vest:  KUGLANJE, Radnički, Beograd, Partizan i Paksel Tehnohemija u polufinalu Kupa Srbije!

Ispred Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, utakmici su prisustvovali Ivana Jovanović (predsednica), Marija Mihajlović (asistent predsednika), Slobodan Đurić (direktor Sektora za informisanje) i Stefan Kovačević (koordinator).

Posebnu zahvalnost dugujemo pulu naših sponzora – našem generalnom sponzoru Komapniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Prvenstvo Srbije: Ne igra se Vitez - Partizan, crno-beli u petak sa Vojvodinom, izmene u sistemu plej-ofa