Ovog vikenda nastavlja se takmičenje u SportKlub Prvoj ligi Srbije. Na programu je četvrto kolo.

Vikend otvaraju šampioni na domaćem terenu. U subotu, 4. maja na Čika Dači od 15 časova, Divlji veprovi dočekuju Meridian Inđija Indianse. Veprovi su jedina neporažena ekipa u ligi, a savladali su i Istanbul Koč Ramse u CEFL ligi. QB Džejk Sison dominira od početka sezone uz svoja oružja Stefana Borkovića, Nika Lasejna i Pedra Medičija. Njih četvorica su postigli najveći deo 160 poena Kragujevčana u prva tri meča. Wild Boars su veliki favoriti protiv ekipe Indiansa koja je postigla samo 6 poena ove sezone. Inđija je u prethodnom kolu odigrala bolje nego na otvaranju sezone, ali pitanje je da li će uspeti da naprave još jedan korak napred i ozbiljno se suprotstave aktuelnim šampionima.

Najzanimljiviji meč očekuje se u Jagodini gde se domaći Black Hornets spremaju za napad Plavih zmajeva. Jagodinci su imali tešku utakmicu u prošlom kolu protiv Wild Dogsa, kada su tokom duela ostali bez trenera-igrača Andreje Živkovića koji je doživeo povredu. Njima na noge stižu Zmajevi predvođeni QB Džordžom Bouvenom i RB Ivanom Plevom koji odlično predvode napad Beograđana, a u prošlom kolu protiv Inđije odbrana je dobro odigrala i osigurala pobedu.

Povezana vest:  NHL rezultati, ponedeljak 7. decembar

Ove ekipe će se boriti za 2. mesto u A diviziji, iza vodećih Veprova, te ova utakmica donosi najviše pobedniku. Utakmica počinje u subotu od 16 časova na terenu FK Ribare.

U jedinoj utakmici u nedelju, četvrto kolo zatvara revanš između domaćih Vukova i novosadskih Wild Dogsa. Beograđani su u drugom kolu u Novom Sadu ubedljivo pobedili Dogse, a sada se nadaju sličnom rezultatu nakon njihovog prvog poraza ove sezone u Kragujevcu. Novosađani su dobro reagovali pobedom u Jagodini, ali da bi savladali Vukove biće im potrebna mnogo bolja igra u napadu od one koje su prikazali u Novom Sadu kada su jedine poene postigli sejftijem. Odbrana je izgledala dobro protiv Hornetsa, ali da bi pružili bolji otpor favorizovanim Vukovima moraće da odigra iznad svojih mogućnosti i uspori RB Džoa Berdžerona i QB Livaja Planta. Utakmica počinje 5. maja u 13.30 na BASK stadionu.

Povezana vest:  NHL, ponedeljak 4. januar

U subotu 4. maja od 16 časova na stadionu FK Žak u Kikindi, domaći Mamuti ugostiće Pirate iz Zemuna.

Posle uvodne pobede protiv Pastuva u Požarevcu, Mammoths nastavljaju pohod ka Prvoj ligi Srbije. U taboru Kikinde vlada odlično raspoloženje posle efikasne igre u napadu i još bolje odbrane u duelu protiv Pastuva. Ekipa koju u napadu predvodi QB Branislav Fekete spremna je za promene koje pripremaju Pirati:

„Analizirali smo njihovu odbranu protiv Bullsa. Bazirali su se na odbrani sa 4 DL i jednim LB gde se više brane od pasa sa 2 sejftija i 4 kornerbeka. Bullsi su to iskoristili trčanjem. Međutim, protiv Banata je bila njihova jedina utakmica ove sezone, kao što smo i mi imali jednu, te ne možemo mnogo da zaključimo iz te jedne utakmice. Pošto su izgubili sa velikom razlikom, spremni smo na njihove promene u odbrani”, istakao je Fekete.

Zemun Pirates su loše počeli sezonu ubedljivim porazom protiv Banat Bullsa. Očekivanje je da podignu nivo igre u sve tri faze, a pogotovo u napadu i pruže jači otpor u Kikindi, iako u meč ulaze kao autsajderi.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Domen Prevc pobedio na početku nove sezone

Ekipa iz Kikinde i njeni sponzori spremili su nagradnu igru tokom poluvremena, tako da pozivaju još jednom ljubitelje američkog fudbala da u što većem broju dođu na utakmicu i pruže podršku svojim ljubimcima.

Ekipa Vitezova iz Kleka igra svoju prvu utakmicu ove sezone. U nedelju 5. maja od 14 časova u Zrenjaninu na Vojnom stadionu dočekuju ekipu Požarevac Pastuva. Klek Knights imali su dodatno vreme da se spreme, s obzirom da su bili slobodni u prvom kolu, pa se očekuje dobra igra pošto Pastuvi nisu upoznati sa playbook-om Vitezova.

Požarevljani se spremaju da poprave utisak iz prve utakmice, kada nisu uspeli da nađu način da zaustave Feketea i pas igru Mamuta. Još veći fokus u pripremi za utakmicu morao je da bude na napadu, te Pastuvi spremaju akcije za prve poene ove sezone.

Vitezovi pozivaju sve sugrađane da podrže ekipu na početku sezone i pomognu joj u pohodu na Prvu ligu Srbije. Ulaz na popularni stadion „Mala Amerika” je slobodan.