pitAMERIČKI FUDBAL

 

Pitbulovi sa Srbima osvojili Crobowl

 

U „mrtvom“ delu sezone, u periodu kada u Srbiji nisu u toku seniorska takmičenja, već se ekipe polako zahuktavaju sa pripremama za ligu koja počinje na proleće, nekoliko igrača Inđija Indiansa, Vrbas Huntersa i Subotica Spartansa znalo je da uposli svoje oklope.

 

Naime, oni su nastupali za hrvatsku ekipu Dalj Pittbullse u prvoj sezoni lige u američkom fudbalu naših severozapadnih suseda. Koliko je pitbulovima značilo prisustvo srpskih igrača, najbolje govori podatak da su najpre uspeli da dođu do finala, a zatim da u izuzetno teškim uslovima, po blatnjavom terenu i niskoj temperaturi, osvoje i titulu, savladavši Zagreb Thunder rezultatom 6:0. Na taj način će imena naših igrača biti zlatnim slovima ispisana u istoriji ovog sporta u Hrvatskoj, jer su bili deo tima koji je osvojio prvu titulu.

Povezana vest:  SKIJANJE, Kale Palander se vraća skijanju

 

Davor Romanić, igrač Inđija Indiansa povodom nastupa za Dalj Pitbullse, je istakao:

– Za mene je ovo bilo jedno novo i dragoceno iskustvo koje će mi uz dalji rad sa ekipom “Indiansa” pomoći da nastavimo pobednički niz ekipe Indjije i u novoj sezoni. Takođe, ovaj uspeh budi i nadu da u skorijoj budućnosti pokušamo da ostvarimo sličan uspeh. Sve čestitke igračima koji su osvojili titulu prvaka Hrvatske u američkom fudbalu i želim da nastave sa ovakvim uspesima i u narednim sezonama.

Povezana vest:  RAKETNO MODELARSTVO, Iz Banata do meseca

 

Njegov saigrač iz timova u Srbiji i Hrvarskoj, Vladimir Pažin, takođe je pun utisaka:

– Drago mi je što sam svojom igrom mogao pomoći ekipi “Pitbullsa”, mada samo u finalu. Takođe sam im mnogo zahvalan što su mi uopšte i pružili šansu, jer meni kao igraču, koji ima samo jednu sezonu iza sebe, svaki meč mnogo znači a pogotovo meč važnosti kao Crobowl.

Povezana vest:  Streličarstvo, Grozdanović, Stanković, Mioković i Caran pobedili na turniru Elit arčerija

 

Dalj Pitbullsi su ovdašnjoj javnosti američkog fudbala postali poznati nešto posle osnivanja, pošto su vrlo brzo uspostavili saradnju sa srpskim klubovima. Odigrali su prijateljski meč sa Kikinda Mammothsima, a učestovali su u prvenstvu Srbije u arena fudbalu ovog leta.

 

Inače, pored tima iz Dalja, hrvatsko prvenstvo igrale su još tri ekipe: Zagreb Tunder, Zagreb Raiders i Osijek Cannons.