Ragbi 13 reprezentacija Srbije nalazi se u Jorku, gde će u u nedelju 7. jula (14.30) odigrati prvu od dve utakmice prijateljske utakmice protiv selekcije Lajonharta u okviru sedmodnevne turneje po Engleskoj. Gostovanje na Ostrvu praktično će otvoriti novi šestogodišnji ciklus Ragbi 13 federacije Srbije čiji je krajnji cilj plasman seniorske selekcije na Svetsko prvenstvo 2025. godine.

Istovremeno, na turneji u Engleskoj reprezentaciju će prvi put predvoditi novi selektor, iskusni Stjuar Vilkinson. Zajedno sa pomoćnikom Endi Proktorom i fizioterapeutom Lenom MekMilenom, engleski stručnjak bi trebalo da predvodi Srbiju ka istorijskom plasmanu na SP, nakon neuspeha u prošlogodišnjim kvalifimacijama za predstojeći šampionat planete, 2021. godine.

Povezana vest:  Sportisti upozoreni da ne jedu na ulicama Gvadalahare

– Počastvovani smo što će jedno takvo veliko ime kao što je Stuart Vilkinson biti novi trener Reprezentacije Srbije. O kakvom se velikom stručnjaku radi, najbolje govori njegova biografija u kojoj su 20 godina profesionalnog igračkog staža, dugogodišnja saradnja sa najpoznatijim klubovima iz engleske Super Lige i zvanje profesora na jednom od najprestižnijih fakulteta u Engleskoj – stakao je Radoslav Novaković član UO Ragbi 13 federacije Srbije i kordinator rada svih nacionalnih selekcija.
Reprezentacija je već odradila nekoliko treninga pod vođstvom novog selektora i za sada su utisci više nego pozitivni sa obe strane. Učinak na terenu videće se već ovog vikenda u prvoj od dve utakmice protiv engleske amaterske reprezentacije. Drugi susret sa Lajonhartsima igra se u u sredu u Lidsu (19.45).

Povezana vest:  Udovičić priredio prijem za srpske sportiste

Sastav reprezentacije: Miloš Zogović, Aleksandar Đorđević, Predrag Keglić, Petar Milanović, Vojislav Dedić, Vladislav Dedić, Miloš Ćalić, Stefan Nedeljković, Ilija Krstić, Nikola Đurić, (Crvena zvezda) Nikola Srbljanin, Aleksandar Pavlović, Mihajlo Stoiljković, Dario Abidinović, Dragan Janković, Dušan Milutinović, (Partizan) Mihajlo Jović, Đorđe Stošić, Lazar Živković, (Radnički Niš) Stevan Stevanović, (Tašmajdan Tigrovi). U vođstvu puta su još Vladan Kikanović, Radoslav Novaković, Dragan Pavlović i doktor Nikola Topalović.

Povezana vest:  BADMINTON, Petrović za istoriju u Slovačkoj