Zorana Arunović je nastavila dominaciju na domaćoj sceni i petu godinu za redom osvojila zlato u finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim sport pištoljem.

Finalni turnir Kupa SSS malokalibarskim oružjem je danas počeo u Novom Sadu.

Arunovićeva (Olimpik 011) je, posle drugog mesta u kvalifikacijama takmičenja pištoljem, u finalu trijumfovala pogodivši 31 „unutrašnji centar“ (10,2 krugova i bolje), četiri više od drugoplasirane Jasmine Milovanović (Smederevo). Bronza je pripala juniorki Jovani Todorović (Novi Beograd – Ušće).

Arunovićeva ove sezone nije učestvovala ni u jednom od tri kvalifikaciona kola, što zbog povrede, što zbog učešća na Svetskim kupovima i Evropskim igrama. Međutim, po propozicijama reprezentativci koji zbog obaveza u nacionalnom timu Srbije propuste neko od kola, imaju pravo učešća na finalu i ako se ne kvalifikuju.

Povezana vest:  KUGLANJE, Gordana Marinković i Goran Bukva šampioni Srbije

U sva tri kvalifikaciona kola pobedila  je Aleksandra Ristović (Zvezdara), koja je danas ostala bez medalje, na petom mestu. Četvrta je bila Brankica Zarić (Novi Sad 1790).

Ostale discipline finala Kupa na programu su u nedelju. Sutra će se deliti medalje u trostavu u muškoj i ženskoj konkurenciji i u gađanju pištoljem središnjeg paljenja (učestvuju samo muškarci).

Finale Kupa SSS MK oružjem, prvi dan

MK sport pištolj, žene: 1. Zorana Arunović (Olimpik 011) 31 „unutrašnji centar“, 2. Jasmina Milovanović (Smederevo) 27, 3. Jovana Todorović (Novi Beograd – Ušće) 19… Kvalifikacije (30 metaka precizna +30 brza palba): 1. Milovanović 585, 2. Arunović 583, 3. Todorović 561…

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Srbi bez finala, Pletikosić vrlo dobar MK puškom drugog dana SK u Minhenu

Kneževićeva i Adamović najbolji u trostavu vazdušnom puškom

Na strelištu za vazdušno oružje u Novom Sadu održano je finale Kupa SSS u trostavu vazdušnom puškom (3 puta 20 hitaca) za kadete i kadetkinje.

U konkurenciji kadetkinja medalje su podelile takmičarke koje su pobeđivale u tri kvalifikaciona kola. Zlato je pripalo pobednici prvog kola Anji Knežević (Novi Beograd, Ušće), koja je „ubila“ najbolji rezultat dana (594 kruga). Srebrom se okitila Aleksandra Havran (Jedinstvo, Stara Pazova), koja je bila najbolja u trećem, a bronzu je prigrlila Tamari Đapić (Crvena zvezda), najpreciznija u drugom kolu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Miloš Simijonović, Čongor Baranj i Nevenka Joković seniorski šampioni Srbije

Najuspešniji kadet bio je Nikola Adamović (Jedinstvo), koji je u trećem kolu osvojio srebro, a u prvom zlato. Drugo mesto pripalo je Aleksi Rakonjcu (Pančevo 1813), a bronzu je osvojio Veljko Mihajlović (Mladost, Inđija).

Finale Kupa SSS, vazdušna puška trostav (3 puta 20 hitaca)

Kadetkinje: 1. Anja Knežević (Novi Beograd – Ušće) 594, 2. Aleksandra Havran (Jedinstvo) 592, 3. Tamara Đapić (Crvena zvezda) 590…

Kadeti: 1. Nikola Adamović (Jedinstvo) 584, 2. Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813) 582, 3. Veljko Mihajlović (Mladost) 577…