Srpski skijaš Marko Vukićević sa svojim timom, trenerom Milošem Tomićem i serviserom Milanom Pejićem, nalazi se na desetodnevnim treninzima spusta i superveleslaloma na švajcarskom glečeru Saas Fee. Vukićević na nadmorskoj visini od 3.500 metara trenira sa austrijskim i švajcarskim takmičarima iz Svetskog kupa. Dok mnoge evropske ekipe imaju poteškoće sa pronalaženjem staza za treninge brzih disciplina, srpski skijaš je dobio mogućnost da trenira sa najboljim ekipama u vrhunskim uslovima, na odlično pripremljenoj stazi.

Povezana vest:  KUGLANJE, Senta Visa prom vodi, Jedinstvo četvrto u Kupu Evrope

– Zahvalan sam švajcarskoj i austrijskoj ekipi jer su mi omogućili da treniram na njihovoj stazi, u idealnim vremenskim uslovima. Treninzi su organizovani kao na trci, staza je celom dužinom zaštićena mrežom, postavljeni su satovi za merenje brzine, imamo i mogućnost video analize posle skijanja.

Na teren iznosim više pari skija, kako bih testirao koje su najbrže. Ovo su moji prvi treninzi spusta u novoj sezoni. U kondiciji sam, na treninzima sam brz, što mi daje volju i samopouzdanje za predstojeće trke Svetskog kupa – izjavio je Vukićević.

Povezana vest:  Zbog krive kičme sportski čas ponovo u školama širom Srbije

Photo: Marco Trovati/Pentaphoto