Kompanija HONOR, jedan od najpoznatijih brendova pametnih telefona, objavila je danas da je najbolji telefon iz HONOR 20 porodice osvojio na DXOMARK testu 113 poena, 2 poena više u odnosu na prethodni rezultata koji je ostvario ovaj model. Prema ažuriranom rezultatu DXOMARK testa, HONOR 20 PRO je osvojio dodatne poene koji ga „stavljaju“ na četvrto mesto top liste najboljih kamera na pametnim telefonima. Ovaj ažurirani rezultat posledica je činjenice da je DXOMARK u protokol testiranja kamere pametnog telefona uveo dva nova parametra, a to su dodatni testovi širokougaone kamere i noćnog režima. Upravo su ovi elementi bili od ključnog značaja da HONOR 20 PRO ostvari dodatne poene i „popravi“ svoj prethodni rezultat.

HONOR 20 PRO je trenutno najbolji telefon kompanije HONOR, i predstavlja fantastičan mobilni uerđaj dostupan po pristupačnoj ceni. Ovaj „pristupačni flagship“ ima impresivne specifikacije kamere i pruža korisničko iskustvo gotovo identično nekim drugim „premijum“ modelima. Telefon poseduje 4 kamere, uključujući primarno sočivo od 48MP sa najvećim otvorom blende u industriji od F1.4, telefoto sičivo od 8MP koje obezbeđuje 3X optički, 5X hibridni i 30X digitalni zoom, širokougaonu kameru od 16MP koja može da zabeleži kadrove pod uglom od čak 117°, kao i makro sočivo od 2MP, koje nije obuhvaćeno trenutnim DXOMARK protokolom za testiranje. Pored toga, 7nm dual NPU Kirin 980 procesor značajno unapređuje brzinu obrađivanja fotografija, kao i druge funkcije na kameri, i na taj način obezbeđuje besprekorno AI iskustvo.

Povezana vest:  Nove Sony bežične i vodootporne sportske slušalice

DXOMARK rezultat: Realni pokazatelj kvaliteta kamere

Budući da potrošači žele pametne telefone koji će im omogućiti da kreiraju kvalitetan foto i video sadržaj, veoma je bitno da imaju mogućnost da pouzdano i realno uporede određene modele telefona, kako bi mogli da donesu pravu odluku pre kupovine. Međutim, sprovesti ovakvo poređenje nije ni malo jednostavno. Zbog toga je izuzetno važno da postoje standardizovane referentne vrednosti na osnovu kojih se mogu porediti modeli pametnih telefona.

Povezana vest:  HMD Global slavi prvi rođendan kao dom Nokia telefona

DXOMARK predstavlja zlatni standard u industriji mobilnih telefona, kada je reč o kvalitetu kamere. Iako ni jedan rezultat ne može korisniku da pruži kompletnu sliku o kvalitetu kamere, DXOMARK testovi i rezultati imaju veliku „težinu“ zbog naučnog i objektivnog pristupa testiranju, koji omogućuje poređenje između velikog broja različitih uređaja.

Mobilni uerđaji koji prolaze kroz DXOMARK testiranje podložni su identičnom i izuzetno obimnom procesu. Ovaj proces uključuje veliki opseg različitih testova koji pokrivaju sve aspekte, od senki na fotografijama do stabilizacije i ekspozicije na video zapisima, i podrazumeva kreiranje preko 1500 fotografija i 2 sata video zapisa za potrebe testiranja, kako u laboratorijskim uslovima tako i u realnom vremenu, koristeći različite subjekte. Testiranje jednog mobilnog uređaja podrazumeva angažovanje tima od nekoliko ljudi u vremenskom periodu od minimum 7 dana.

Zaključak

HONOR 20 PRO se nalazi pri samom vrhu DxOMark Mobile liste, zahvaljujući dobrim performansama i rezultatima kada su u pitanju foto i video sadržaj,  pri čemu nema nekih uočljivih slabosti. Za sve korisnike koji žele pametni telefon sa fantastičnim mogućnostima kamere, HONOR 20 PRO bi trebalo da bude u najužem izboru, naročito ako žele da uštede novac, uzimajući u obzir cene nekih drugih modela konkurecije. Ovaj model biće dostupan korisnicima u Srbiji tokom oktobra 2019. godine.

Povezana vest:  Internet stvari pod napadom: kompanija Kaspersky otkrila više od 100 miliona napada na pametne uređaje u prvoj polovini 2019. godine

Pozitivne stvari – fotografije

  • Značajno redukovanje šuma
  • Brz i precizan autofokus (i prilikom repetitivnogfokusiranja)
  • Dobar dinamički opseg u većini uslova
  • Velika količina detalja prilikom uveličavanja objekata na kratkoj ili umerenoj razdaljini
  • Zadovoljavajuća količina detalja i mali gubitak svetla prilikom korišćenja blica
  • Dobra izolacija subjekata i dobar izgled bokeh fotografija

Pozitivne stvari – video zapis

  • Kvalitetna stabilizacija
  • Velika količina detalja prilikom dnevnog snimanja

i snimanja u unutrašnjim prostorima

  • Brz i precizan autofokus
  • Svetle i živopisne boje

Da saznate više, molimo vas da pročitate celokupan izveštaj.