oks_rtv_sporazumRTV i OKS zajedno u širenju olimpizma

 

Radio-televizija Vojvodine i Olimpijski komitet Srbije, kao organizacije koje u cilju ostvarivanja opšteg interesa, u oblasti radiodifuznog servisa, odnosno podsticanja ideje olimpizma i razvoja sporta u celini, potpisale su Protokol o poslovno tehničkoj saradnji.

 

Protokolom je usvojen konkretan program delovanja, koji za primarni cilj ima da edukacijom mladih na najbolji način pokaže da sport ima značajnu ulogu u formiranju zdrave i jake ličnosti.

 

U svojoj suštini, program saradnje podrazumeva promovisanje i afirmisanje olimpijskih vrednosti fer-pleja u sportu, sport u funkciji zdravlja, zaštitu i očuvanje životne sredine, edukaciju o bogatoj tradiciji i uspesima srpskog sporta kroz realizaciju raznih projekata.

Povezana vest:  NHL VESTI, Krozbi se vraća u doigravanju?

 

Konkretne akcije koje će uslediti biće potvrda potpune saglasnosti RUV RTV i OKS da slogan OKS „Tradicija, snaga, vizija“ uz poznati slogan RT Vojvodine „Bliži Vama“ opredeljuju celokupnu realizaciju.

 

Protokol o poslovno tehničkoj saradnji potpisali su generalni direktor RUV Radio-televizije Vojvodine, Blažo Popović i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Vlade Divac.

 

Generalni direktor RUV Radio-televizije Vojvodine Blažo Popović u svom obraćanju skrenuo je pažnju da je značaj ovog programa, tim veći jer se ostvaruje u godini kada Olimpijski komitet Srbije obeležava 100 godina postojanja. „Velika mi je čast što imam priliku da postpisivanjem ovog Protokola zapravo pokažem da naša dužnost jeste i mora da bude, da čuvamo retke tradicije i da vas uverim da je onaj dobri, stari medijski duh, koga se svi rado sećamo, nastanjen u Radio televiziji Vojvodine.“

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Dvoboj Crvene zvezde i Partizana

 

“Osnovna uloga Olimpijskog komitetat Srbije u olimpijskom pokretu jeste – da radi na razvoju sporta i promociji olimpijskih vrednosti i ideala. Olimpizam je, kao filozofija života, posvećen promociji mira i očuvanju ljudskog dostojanstva i harmonije. Upravo su to vrednosti na kojima želimo da gradimo lepšu i bolju budućnost za našu decu. Danas, na našem putu, dobijamo partnera čija će nam podrška biti veoma značajna. Sada je naš zajednički zadatak, da pod univerzalnu ideju olimpizma, okupimo što veći broj građana Srbije, a televizija je svakako medij koji ima snagu da nam u tome pomogne“, izjavio je predsednik OKS Vlade Divac.

Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, Partizan sutra dočekuje Slaviju

 

Svečanosti su prisustvovali i brojni sportisti, osvajači olimpijskih medalja, nekadašnji, ali i budući olimpijci: Aleksandra Ivošev, Zoran Pančić, Milorad Stanulov, Branislav Simić, Aranka Binder, Nemanja Mirosavljev, Tadija Kačar, Vladimir Batez, Vasa Mijić…