Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je danas srebrnu medalju u gadjanju vazdušnim pištoljem na finalnom turniru Svetskog kupa u kineskom Putjenu. Svetska vicešampionka vazdušnim pištoljem osvojila je srebro rezultatom 241,9 krugova.
-Srebrnom medaljom i Zoraninim nastupom na finalu Svetskog kupa smo vrlo zadovoljni. Pre samo 19 dana ona se vratila sa Svetskih vojnih igara, održanih takodje u Kini, na kojima je gadjala malokalibarskim pištoljem. U periodu izmedju dva takmičenja ceo Zorani tim je radio da je oporavi i spremi za finale Svetskog kupa. Uspeli smo u tome i dugu sezonu je završila na odličan način – rekla je selektorka Jelena Arunović, saopštio je Streljčaki savez Srbije.
Zlatnu medalju osvojila je 17-godišnja Manu Baker iz Indije sa 244,7, što je novi junuorski svetski rekord, a bronzanu Kineskinja Kijan Van sa 221,8 krugova.
To je druga medalja za Srbiju na ovogodišnjem finalu Svetskog kupa, posle srebra u trostavu koje je pre dva dana osvojio Milenko Sebić.

Povezana vest:  KUGLANJE, Zavarko - sa druge planete!

Osim Arunović, danas se takmičilo još troje srpskih takmičara. Damir Mikec je osvojio sedmo mesto vazdušnim pištoljem, Andrea Arsović je zauzela 12. poziciju vazdušnom puškom, a Jasmina Milovanović je zauzela 17. mesto pištoljem.

Završen je zvanični program finalnog turnira Svetskog kupa. U petak, poslednjeg dana, biće održano revijalno takmičenje mikseva. Zorana Arunović i Damir Mikec, jedan od najboljih miks parova pištoljem na svetu, neće nastupiti zajedno. Takmičiće se medjunarodni parovi, sastavi mikseva odredjeni su žrebom. Arunović će biti u timu sa strelcem iz Indije.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Prvenstvo Srbije: Zvezda više nego ubedljiva u "večitom derbiju"