tijanakrsmanovic1RITMIČKA GIMANSTIKA

 

Tijana Krsmanović osvojila zlatnu medalju na međunarodnom turniru “Larisa kup”

Ritmička gimnastičarka Gimnastičkog društva „Palilula“ Tijana Krsmanović osvojila je četiri zlata na međunarodnom turniru u Grčkoj. Na „Larisa kupu“ je srpska repreznetativka pokupila najsjajnija odličja u višeboju, kao i u finalima obručem, loptom i trakom.

Krsmanovićevoj je ovo debitanska godina u seniorskoj kategoriji. Bila je najmlađa učesnica Svetskog prvenstva u Moskvi, a pre takmičenja u Grčkoj je na „Hepi kupu“ u Belgiji bila 10. u konkurenciji od 33 takmičarke, kao i osma (22.975) u finalu obručem.

tijanakrsmanovic3Na međunarodnom turniru u Larisi, Krsmanovićeva je iza sebe ostavila Grkinju Anti Manciou, kao i Vasiliju Zahou, koja je kao juniorska reprezentativka na Evropskom šampionatu u Torinu

Povezana vest:  KUGLANJE, Zavarko sa mladima na „Trofeju Beograda"

2008, bila šesta, što je za 25 mesta bilo bolje od Krsmanovićevog plasmana. Sada, dve godine kasnije, je takmičarka „Palilule“ ukupnom ocenom 91.025 bila za 5.900 bodova bolja od grčke reprezentativke.

Takođe, 16-godišnja Krsmanovićeva je osovjinim zlatima ostavila iza sebe predstavnice Rusije, Ukrajine i Italije, a poznato je da ove zemlje imaju dugu tradiciju i da su u samom svetskom vrhu. Ocena 23.550 u vežbi trakom, je još jedan detalj zbog kog Tijana Krsmanović zaslužuje sve pohvale, jer je dalkeko iznad proseka koje dobijaju srpske takmičarke na međunarodnoj sceni.

Povezana vest:  Alenu Radošević za nekoliko poena izmaklo učešće na završnom takmičenju

Za mladu Krsmanovićevu nema odmora, jer se već uveliko priprema za sledeću godinu, koja će sudeći po ovoj biti uspešnija. Fenomenalni rezultati daju nadu da će na Svetskom i Evropskom

prvenstvu 2011, kao reprezentativka Srbije popraviti rejting, ali i da će nastaviti niz medalja na međunarodnim klupskim takmičenjima.

Na „Larisa kupu“ su bile i dve juniorke „Palilule“. U konkurenciji od 26 takmičarki Jelena Stamenković je zauzela šestu, a Anita Simić sedmu poziciju.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Prevc pobedio u Rusiji i preuzeo žutu majicu

Larisa kup – seniorke višeboj:

1. TIJANA KRSMANOVIĆ „PALILULA“ – SRBIJA 91.025, 2. Anti Manciou „Larisa“ – Grčka 88.650, 3. Vasilia Zahou „Larisa“ – Grčka 85.125, 4. Ana Nižnji Jelnikova „Novgorod“ – Rusija 82.425, 5. Hristina Cimpou „Larisa“ – Grčka 81.525, 6. Justini Portesi „Larisa“ – Grčka 66.225, 7. Alina Kujevda „Keršon“ – Ukrajina 60.950, 8. Sara Buceti „Aprilija“ – Italija 30.900, 9. Teodora Sianou „Volu“ – Grčka 16.850.