karlo_anceloti_11Anćeloti ostaje u Čelsiju do 2012.

 

Menadžer engleskog premijerligaša Čelsija Karlo Anćeloti izjavio je danas da će na klupi londonskog tima biti do leta 2012. godine i na taj način demantovao glasine da bi mogao da napusti šampiona Engleske.

„U ovom trenutku verujem da ću Čelsi voditi do 2012. godine, a još je rano da razmišljam o eventualnom produženju ugovora“, rekao je Anćeloti za italijanske medije.

Povezana vest:  Vigan doveo Bosežura

Italijanski stručnjak je u debitantskoj sezoni uspeo sa Čelsijem da osvoji duplu krunu u Engleskoj, a dobro je počeo i ovu sezonu. U poslednjih mesec dana, međutim, usledila je serija loših rezultata u Premijer ligi i „plavci“ su sa prvog pali na četvrto mesto.

„Sada mi je prioritet da ekipu vratim na pobednički kolosek i na najboljem sam putu da to ostvarim. Tim deluje mnogo bolje nego pre nekoliko sedmica i sve bi moglo da dođe na svoje mesto već u predstojećem derbiju protiv Mančester Junajteda“, rekao je Anćeloti.

Povezana vest:  Navijači Šalkea maltretirali Markusa Merka

Za gubitak prvog mesta u šampionatu Engleske Anćeloti je okrivio povrede najboljih igrača.

„Gotovo u isto vreme ostali smo bez Aleksa, Džona Terija, Mikaela Esijena, Franka Lamparda i Didijea Drogbe, a verujte mi da to niko ne bi mogao da prebrodi bez posedica“, rekao je Anćeloti.