sportista godine u izboru USNS Zorana ArunovicZorana Arunović sportista godine u izboru Uduženja sportskih novinara Srbije

 

 

Udruženje Sportskih novinara Srbije, izabralo je u tradicionalnoj anketi strelca Zoranu Arunović (Crvena zvezda), svetsku šampionku i vicešampionku i vlasnicu ekipnog evropskog zlata i svetskog srebra za sportistu godine u Srbiji.

Na svečanosti u prostorijama Udruženja Novinara Srbije, uručine su i godišnje nagrade novinarima i foto reporterima.

„Novinar godine“ u elektronskim medijima je Miroslav Nešić iz Radio Beograda koji u emisiji „Sportski spomenar“ predstavlja najveće asove i legende srpskog sprota.

Povezana vest:  ŠAH, SP SLEPI I SLABOVIDI, Meškov prvak sveta, uspeh Avrama i Čabarkape

„Novinar godine“ u pisanim medima je urednik teniske rubrike u „Sportskom Žurnalu“ Vojin Veličković, izveštač sa najvećih teniskih zbivanja ove godine, gren slem i ATP turnira i Devis kupa.

Urednik fotografije u „Sportskom Žurnalu“ Milan Rašić, dobitnik je nagrade za foto reporetere i snimatelje „Kamera godine“.

„Dopisnik godine“ je Toma Todorović, dopisnik Politike i „Sportskog Žurnala“ iz Niša.

Povezana vest:  KUGLANJE, Ada kompjuters ima program za EDB

Nagrada za životno delo pripala je Dušanu Markoviću, dugogodišnjem uredniku i novinaru „Narodnih novina“ iz Niša.

Čedomiru Šoškiću uredniku kapitalnog izdanja srpske sportske publicistike „Olimpijskog vekovnika“ pripala je nagrada za uređivački poduhvat godine.

Vladimir Stanković, novinar i publicista primio je posebno priznanje za knjigu „Montevideo, Bog te video“ po kojoj je snimljen i film.

Povezana vest:  RAGBI 13, Pobeda Srbije protiv Ukrajine na EP za omladince u Beogradu

Ovogodišnji žiri za dodelu nagrada USNS radio je u sastavu Marko Marković (predsednik), Zoran Milović (glavni i odgovorni urednik Sporta), Predrag Sarić (glavni i odgovorni urednik „Sportskog Žurnala“), Dragiša Kovačević (vlasnik i glavni urednik SOS kanala) Jovan Tanurdžić (Dnevnik Novi Sad) i Stevan Kovačević (Radio Beograd).

Uručenju nagrada prisustvovao je veliki broj uglednih zvanica, novinara, sportista i trenera.