p marinkovic bicanin m marinkovic paraglajdingVAZDUHOPLOVSTVO

 

Vazduhoplovni savez Beograda proglasio najbolje u 2010.

 

Vazduhoplovni savez Beograda i ove godine dodelio je priznanja najboljim vazduhoplovcima u nekoliko kategorija, na prigodnoj svečanosti u „Aero klubu“ u zgradi Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Živan Josipović, osvjač bronze na SP u raketnom modelarstvu proglašen je za  najuspešnijeg u modelarskom sportu. Druga nagrada pripala je Goranu Timotijeviću, a treća Luki Volareviću, trećeplasiranom na Svetskom prvenstvu u kategoriji juniora.

Dve dame Milica Bićanin ni Milica Marinković proglašene su za najbolje u paraglajdingu – disciplina precizno sletanje. Bićaninova je vlasnica evropskog srebra a  Marinkovićeva je osvojila evropsku bronzu. Pavle Marinković je treći.

Povezana vest:  BEJZBOL, Policija oslobodila Ramosa od otmičara

Najbolji takmičar u paraglajdingu u disciplini prelet je Željko Ovuka, ovogodišnji državni rekorder, a u akrobatskom paraglajdingu Petar Lončar.

U konkurenciji padobaranaca najuspešniji su Milkan Uletilović, Mirko Stupar i Boris Vukadinović.

volarevic josipovic timotijevic s leva najbolji modelariPriznanja za najbolje jedriličare pripala su Živi Frencu, Aleksandru Dikliću i Zoranu Frencu, koji su ove godine branili boje Srbije na najvećim međunarodnim takmičenjima.

U balonarstvu, titula najboljeg pripala je Srđanu Srdiću, jednom od najiskusnijih pilota balona u našoj zemlji.

Povezana vest:  Zorana i Jelena Arunović započele pripreme za Evropske igre u Poljskoj

Najbolji klub u oblasti modelarstva je Aeroklub „Franjo Kluz“ iz Zemuna, iz koga su ove godine potekli brojni osvajači medalja na Svetskom prvenstvu.

U letačkim sportovima najbolji je Klub slobodnog letenja „Ares“ , koji može da se ponosi svojim članovima među kojima su državni rekorderi i najbolji piloti na svetskoj paraglajding listi.

Najbolje vazduhoplovne škole ove godine su AK „JAT“ – škola paraglajdinga, koja već godinama neguje i razvija talenat Milice Bićanin, nosioca tri medalje sa međunarodnih takmičenja u poslednje dve godine, i AK „Vaja“, koji je ove godine obučio novu generaciju naših budućih prvaka u jedriličarstvu.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Italijan Gros pobednik slaloma u Adelbodenu