Milenko Sebić, reprezentativac Srbije, zablistao je u takmičenju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava (60 metaka) na međunarodnom turniru u Berlinu.

Sebić je osvojio prvo mesto postigavši odličan rezultat – 631,0 krug. Time je nadmašio državni rekord Stevana Pletikosića, star četiri godine (628,8). Sebićevo ostvarenje je samo dva kruga slabije od svetskog rekorda koji drži Rus Sergej Kamenski (633,0).

Povezana vest:  SVETSKO PRVENSTVO – KLIZANJE, Asada pobedila, Kim došla do srebra

Naš strelac, član Akademca, je u Berlinu dva puta izlazio na vatrenu liniju. Pre nekoliko dana, u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava, zauzeo je četvrtu poziciju.

Danas se MK puškom iz ležećeg stava takmičilo 40 strelaca iz šest država. S obzirom da ova disciplina više nije u olimpijskom programu, u njoj nema finala, već se plasman određuje posle 60 hitaca.

Povezana vest:  Arunović: Srećna sam, jedina sam od finalistkinja sa oba oružja osvojila medalje!

Sebić je sa 631,0 krugom ubedljivo osvojio prvu poziciju. Srebro je pripalo Poljaku Danijelu Romančiku , koji je „ubio“ 627,3 kruga. Treći je bio Nemac Karl Hening. Mađar Peter Šidi, koji je pobedio u trostavu je danas zauzeo četvrtu poziciju…

Turnir u Berlinu, MK puška, 60 metaka ležeći: 1. Milenko Sebić (Srbija) 631,0, 2. Danijel Romančik (Poljska) 627,3, 3. Karl Hening (Nemačka) 627,1, 4. Peter Šidi (Mađarska) 626,8, 5. Tomaš Bartnik (Poljska) 625,9…

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Prvenstvo Srbije: Doigravanje počinje u Segedinu, Tisa Volan i NS Stars za treće mesto