Francuska teniserka Kristina Mladenović i njena partnerka u dublu, Madjarica Timea Baboš diskvalifikovane su danas sa Otvorenog prvenstva SAD.

Prve nositeljke u konkurenciji ženskih dublova diskvalifikovane su sa turnira odlukom lokalnih zdravstvenih vlasti, saopštili su organizatori.

Mladenović je bila jedna od sedam tenisera koji su bili u kontaktu sa Benoom Perom koji je pre početka Ju Es Opena bio pozitivan na korona virus.

Povezana vest:  Tipsarević: Biću spreman 100 odsto za Serbia open

Američka teniska asocijacija je saopštila da je „obavezna da se pridržava smernica vlade, okruga i grada“.

„Sve osobe koje su bile u dužem kontaktu sa osobom koja pozitivna na kovid-19 moraju da ostanu u karantinu u svojim sobama. Kristina Mladenović je jedna od njih, a kako je takmičenje ženskih dublova već počelo, ona i njena partnerka Timea Baboš su diskvalifikovane“, navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  ATP BAZEL, Tipsarević predao meč Majeru

Mladenović je, medjutim, bilo dozvoljeno da nastavi da se takmiči u singl konkurenciji. Pobedila je u prvoj rundi, ali je u drugom kolu izgubila nakon vodjstva od 6:1, 5:1.

U kontaktu sa Perom bio je i Francuz Andrijan Manarino. Njemu je posle skoro tri sata odlaganja dozvoljeno da odigra meč protiv Nemca Aleksandera Zvereva koji je na kraju izgubio.

Povezana vest:  WTA RANG LISTA, Jankovićeva 7, Ivanović 34, Jovanovski 94