sportisPočela peta Božićna škola sporta

 

Peta Božićna škola sporta, koju za oko 3.000 dece u Pirotu u naredne dve nedelje organizuje Sportski centar uz pomoć opštine, počela je danas. Kroz 39 različitih besplatnih programa, oko 3.000 dece iz pirotskih škola i vrtića, uključujući i onu sa posebnim potrebama, učiće brojne veštine.

Direktor Sportskog centra Nenad Đorđević rekao je da je cilj škole da za vreme zimskog raspusta deca što bolje i kvalitetnije provedu slobodno vreme.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Partizan porazom završio učešće u Kontinental kupu

-Pirot je jedinstven grad u Srbiji koji učenicima nudi sportske i ostale zabavne sadržaje tokom zimskog raspusta. Na Adi Ciganliji u Beogradu za decu se organizuju tri programa, a mi ovde imamo 39. Pored velikog izbora sportova, tu su i škole stripa, animacije i tkanja – kazao je Đorđević.

Đorđević je dodao da je i ove godine najveće interesovanje za skijanje i plivanje. Skijanje će biti organizovano na Planinarskom domu kraj Pirota a plivanje na niškom „Čairu“.

Povezana vest:  KUGLANJE, Zavarko 691 čunj na otvaranju „Junaković kupa"

-Za ta dva sporta javilo se 1.200 dece. Na Planinarskom domu će tokom raspusta biti postavljena nova žičara – kazao je Đorđević.

On je naveo da Škola sporta košta oko 500.000 dinara a da je finansiraju Sportski centar i opština Pirot. Otvarajući školu u Sportskoj hali „Kej“, predsednik opštine Pirot Vladan Vasić je rekao da je Nova godina u tom gradu počela na najlepši način – okupljanjem velikog broja sportista i dece.

-Ovo je peta godina da za vreme zimskog raspusta organizujemo besplatne škole. Pozvali smo svu decu Pirota da se u nju uključe. Sport je veoma važan i opština podržava takve manifestacije. Prvi naš cilj je masovnost, a drugi da sportski klubovi regrutruju nove članove – kazao je on.

Povezana vest:  ŠAH, Veče u ŠK Beograd posvećeno „šahovskom Puškinu“ Borisu Spaskom

Vasić je ocenio da su uslovi za bavljenje sportom u Pirotu jako dobri i da će oni biti potpuni kada Pirot dobije bazen koji će se graditi ove godine.