ice_hockeyNHL

 

Anahajm i Vankuver ubedljivi domaćini

 

Hokejaši Vankuver Kanuksa i Detroit Red Vingsa nastavljaju trku za vrh poretka Zapadne konferencije NHL lige. U petak su oba tima bile uspešne u svojim susretima.

Vankuver je tako na domaćem ledu pregazio Edmonton Ojlerse 6:1, dok je Detroit u gostima savladao Kalgari 5:4 na penale.

Vankuver su do osme uzastopne pobede vodili Rajan Kesler, strelac het-trika, Daniel Sedin koji je upisao dva gola i asistenciju, te njegov brat Henrik Sedin koji je tri puta uspešno asistirao za gol. Kesleru je ovo bio drugi het-trik u karijeri, a Vankuver ne pamti poraz u regularnom delu u zadnjih 15 utakmica (13 pobeda i dva poraza u dodanom vremenu), što je novi klupski rekord. Vankuver je u dosadašnjem delu sezone skupio 59 bodova, najviše od svih ekipa u ligi, a najbliži pratilac mu je Detroit s dva boda manje.

Povezana vest:  KUGLANJE, Selektori odredili sastave za Šampionat sveta

Red Vingsi su do nova dva boda došli na gostovanju kod Kalgarija, slaveći nakon raspucavanja penala 5:4. Iako je Kalgari imao vođstvo 4:2 do samog kraja druge trećine, Red Vingsi su se do kraja uspeli vratiti i na kraju slaviti penalom Toda Bertucija. U regularnom delu za Red Vingse je dva gola dao Brian Rafalski, a po jedan Daren Helm i Patrik Ives. S druge strane, dva je puta mrežu za Flamese zatresao Kurtis Glenkros, a po jednom Džarome Iginla i Anton Babčuk.

Povezana vest:  U Beogradu svečano otvoren FIDE Grand Prix turnir u šahu

Do druge pobede u zadnjih šest susreta došli su aktualni prvaci Čikago Blekhouksi na domaćem ledu protiv Otave. Slavili su 3:2 na penale, a prva dva pokušaja u raspucavanju dali su Džonatan Tous i Patrik Kane. Poentirao je Kane također i u regularnom delu, kao i Patrik Šarp, što je bio njegov 24. ovosezonski gol za Blekhoukse, a što ga čini najboljim klupskim strelcem.

Na kraju spomenimo još da su najefikasniju utakmicu večeri u Atlanti odigrali domaći Trašersi i Toronto Mejpl Livsi, i da su slavili Mejpl Livsi s 9:3, kao i visoku pobedu Anahajma nad Kolumbusom 6:0.

Povezana vest:  ŠAH, PRVENSTVO SRBIJE, Počelo ekipno prvenstvo Srbije u šahu

Čak šest golova dao je Toronto u drugoj trećini susreta, a po dva su se puta u strelce upisivali Mihail Grabovski, Nikolai Kulemin i Klark MekArtur. U pobedi Daksa po dva su se puta u strelce upisivali finski veteran Temu Selane i Bobi Rajan, dok je Džonas Hiler s 27 obrana upisao deveti “shutout” karijere.

 

NHL liga, petak:

 

Atlanta – Toronto 3:9

Florida – Carolina 3:5

Chicago – Ottawa 3:2, penali

Dallas – NY Rangers 2:3, penali

Calgary – Detroit 4:5, penali

Vancouver – Edmonton 6:1

Anaheim – Columbus 6:0