seattle_seahawksAMERIČKI FUDBAL

 

Navijači Sijetla baš uživaju u pivu

 

Ekipa Sijetl Sihoksa, koja se takmiči u En-Ef-El (NFL) ligi u američkom fudbalu, uspela je da do plej ofa dođe iako je u regularnom toku sezone imala više poraza nego pobeda. Navijači Sijetla imali su još više sreće.

Video snimak na sajtu Jutjub pokazao je, naime, da je na stadionu Kvest Fild svejedno da li se traži veliko ili malo pivo. Jer, uvek se dobije veliko, bez obzira što je 1,25 dolara skuplje od malog.

Povezana vest:  Bodi Miler još ne ide u penziju

Klupskom istragom utvrđeno je da je u čaše predviđene za malo pivo moglo da se sipa 20 unci piva (negde oko 0,59 litara) koliko bi trebalo da staje u veliko. Malo bi u sebi trebalo da sadrži 16 unci piva (oko 0,47 litara). Sve čaše, ipak, bile su iste zapremine.

Kompanija Frst and gol (First and Goal), koja upravlja stadionom Kvest Fild, saopštila je da će pokušati da sazna koliko dugo su kupci malog piva dobijali četiri unce (0,12 litara) gratis.

Povezana vest:  Kazna za doping i do 12 godina zatvora i milion dinara

Uprava kluba iz Sijetla odlučila je da na večerašnjoj utakmici sa Nju Orleansom, prvom u plej ofu, sva domaća piva od 20 unci ponudi po ceni piva od 16 unci.