ministarka_samardzic_markovicPotpisani ugovori o finansiranju redovnih programa

 

Ministar omladine i sporta Snežana Samardžić Marković i predstavnici svih granskih sportskih saveza potpisali su danas u Beogradu ugovore o finansiranju redovnih programa saveza za 2011. godinu. Ukupno će savezima biti isplaćeno 1.204.109.000 dinara, što predstavlja značajno povećanje u odnosu na 2010. godinu kada je iz budžeta za sport izdvojeno 842.000.000 dinara.

Ministar Snežana Samardžić-Marković je izjavila da će svi savezi dobiti između 40 i 50 odsto više novca nego u 2010. godini, kako bi se u predolimpijskoj godini sportisti što bolje pripremili i ostvarili potrebne rezultate. Ona je istakla je kod pravljenja budžeta za 2011. godinu svima bilo jasno da sport kao jedna od najproduktivnijih grana u društvu zaslužuje više sredstava, a da je na sportskim savezima da opravdaju povećanje.

Povezana vest:  Bobana Veličković peta na svetskoj listi, srpski kvartet među deset

– Moram da istaknem svoje zadovoljstvo što smo uspeli da izborimo povećanje budžeta za oko 40-50% u odnosu na prethodnu godinu. Sport je taj budžet zaradio. Ovo predstavlja veliki uspeh i za državu, a za mene lično predstavlja nagradu sistema vrednosti jer sport jeste sistem vrednosti – izjavila je ministar Snežana Samardžić Marković.

Povezana vest:  KUGLANJE, U subotu na Banjici „Trofej Beograda“, prve zvezde srpski juniori i kadeti šampioni sveta!

Prisutnima su se obratili i predsednik Olimpiskog komiteta Vlade Divac, kao i predsednik Sportskog saveza  Srbije Aleksandar Šoštar koji su se zahvalili ministru Snežani Samardžić Marković na uspešnoj saradnji i velikom trudu koji ulaže za razvoj srpskog sporta.

Predsednik OKS Vlade Divac ocenio je da je posle dosta godina srpski sport dobio priznanje od države u vidu finansijske podrške, kao i da savezi sada imaju veliku obavezu da uloženi novac i opravdaju.

Povezana vest:  Počela izrada Strategije razvoja sporta do 2018. godine

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar smatra da je nadležno Ministarstvo uspelo da obezbedi veliki materijalni podstrek granskim savezima. On je primetio da su usluge ovlašćenih revizora, čiji je izveštaj sada neophodan savezima kako bi konkurisali za sredstva kod državnih organa, veoma skupe i dodao da će savez pomoći plaćanjem troškova revizije.