ice_hockeyNHL

 

Pitsburg se bez Krozbija osvetio Bostonu

 

Pogotkom Džordana Stala u četvrtoj minuti poslednje trećine hokejaši Pitsburga došli su do pobede 3:2 u gostima kod Bostona. Uzvratili su tako Bruinsima za poraz koji su pretrpeli u svojoj dvorani samo pet dana ranije.

Ispustili su tada Pinguinsi vođstvo 2:0 i na kraju izgubili s 4:2, a isto im je pretilo i u subotu. Ponovno su stvorili prednost od dva gola, zahvaljujući pogocima Krisa Kunica i Paskala Dupuisa, ali su ponovno i dopustili Bostonu da se vrati u igru. U razmaku od samo 13 sekundi u drugoj trećini za Bruinse su izjednačili Denis Sajdenberg i Majkel Rajder.

Povezana vest:  Milutinoviću i Ivkoviću „Specijalna priznanja" Sportskog saveza Srbije

Stal je na kraju ipak sprečio novo posrtanje Pingvina koji i dalje igraju bez svoje najveće zvezde Sidnija Krozbija koji se oporavlja od potresa mozga. Bez 23-godišnjeg Kanađanina u sastavu Pitsburg je na odnosu pobeda i poraza 2-3.

Njegov tri godine mlađi sunarodnik Džon Tavares u subotu je ostvario drugi het-trik karijere. Prvi izbor drafta 2009. godine predvodio je svoje Nju Jork Islanderse do 5:3 pobede protiv Bafala, a svakako treba istaknuti i 40 obrana Rika DiPietra za ekipu iz Velike jabuke koja je prekinula niz od tri poraza.

Povezana vest:  SLOHKEJ LIGA, Partizan ubedljiv protiv Graca

S dva je pogotka Dani Hetlej bio junak San Hosea koji je s 4:2 svladao St. Luis i prekinuo seriju od šest poraza, najgoru klupsku od sezone 1995/96. I sam Hetlej je dugo bio u negativnom periodu, pre subote je poentirao samo jednom u poslednjih 14 utakmica.

Los Angđeles je, uz jedan pogodak Slovenca Anžea Kopitara, na svome ledu s 5:2 bio bolji od Edmontona. Ojlersi nisu iskoristili nijednu od pet situacija s igračem više čime su produžili svoj negativni niz. Ukupno, naime, nisu iskoristili čak 33 poslednja „power playa“.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Juniori spremni za Austijance

 

NHL liga, subota:

 

Boston – Pittsburgh 2-3

Montreal – New York Rangers 3-2

Carolina – Tampa Bay 6-4

Detroit – Columbus 6-5, produžetak

Dallas – Atlanta 6-1

Los Angeles – Edmonton 5-2

Toronto – Calgary 1-2, kazneni udarci

New York Islanders – Buffalo 5-3

Florida – New Jersey 3-2, produžetak

Nashville – Chicago 3-2, kazneni udarci

Phoenix – Anaheim 6-2

San Jose – St. Louis 4-2