futsal_selekcijaDvostruki test futsal tima Srbije na Sardiniji

 

Već po tradiciji koja traje godinama unazad, prva selekcija FS Srbije koja u novoj godini izlazi na međunarodnu scenu je seniorska futsal reprezentacija (mali fudbal) čije aktivnosti su uvek povećane u zimskom periodu. Izabranici selektora Ace Kovačevića imaće 18. i 19.januara dve odlične provere na prijateljskim utakmicama protiv zvanično treće selekcije Evrope i sveta, odličnih Italijana. Utakmice će se odigrati na Sardiniji, tačnije u gradovima Kaljari i Karbonija, a dueli sa „azurima“ biće sjajni testovi za futsal selekciju uoči kvalifikacionog turnira za Prvenstvo Evrope koji ih očekuje od 24. do 28.februara u Roterdamu (Holandija).

Povezana vest:  Garsija podneo izvestaj o korupciji prilikom dodele SP

Selektor Kovačević okupio je fudbalere u subotu 15.januara  u beogradskom hotelu „Slodes“, a dannas je naša selekcija otputovala preko Rima za Kaljari. Obe utakmice počeće u 20.30 sati, a na spisku pozvanih igrača se nalaze:

Golmani: Vladimir Ranisavljević, Miodrag Aksentijević (obojica Ekonomac).

Igrači: Marko Perić (Dina, Moskva), Bojan Pavićević, Jovan Đorđević, Marko Pršić (svi Marbo Intermeco), Slobodan Rajčević, Mladen Kocić, Vladan Cvetanović, Milan Rakić, Vidan Bojović, Vladimir Lazić, Slobodan Janjić (svi Ekonomac).

U stručnom štabu nalaze se još Dejan Knežević, Ilija Maletić i Goran Ivančić (treneri), Igor Gačić (tim menadžer), Marko Jovanović (doktor), Dušan Arsić (fizioterapeut), a za Italiju će putovati i FIFA sudija Sreten Vasić iz Niša koji će zajedno sa italijanskim kolegom deliti pravdu na obe utakmice.

Povezana vest:  Pruga juri prvo mesto pred plej-of Fair Play Zlatne lige

– Utakmice sa tako jakim i kvalitetnim rivalom kao što je Italija svakako će predstavljati pravu proveru za nas u ovom trenutku i igrati sa takvim protivnikom uvek je poseban izazov. Naš rejting na futsal mapi je takođe visok i trudićemo se da to opravdamo i na Sardiniji, a glavno iskušenje očekuje nas narednog meseca na kvalifikacijama u Holandiji, gde ćemo se pored domaćina odmeriti još i sa Rusijom, kao i jednom ekipom koja će stići iz preliminarne runde, najverovatnije Finskom. Želimo da se i po treći put uzastopno plasiramo na finalni turnir Prvenstva Evrope i nadam se da ćemo u tome uspeti – naglasio je selektor Aca Kovačević.

Povezana vest:  Umro fudbaler Ferencvaroša Akim Adams

Nakon povratka reprezentacije iz Italije, biće utanačeni i svi detalji završnih priprema u februaru, a izvesno je da će dve generalne provere naš futsal nacionalni tim imati protiv Mađarske, 19.februara u Segedinu i dan kasnije u Subotici.  Na kvalifikacionom turniru u Holandiji najpre ćemo se odmeriti sa domaćinom (24.februar), zatim sa Rusijom (25.februar), a na kraju sa rivalom koji stiže iz preliminarne runde (27.februar). Na Prvenstvo Evrope u Hrvatsku 2012.godine plasiraće se pobednici svih 6 kvalifikacionih grupa, kao i 5 najboljih drugoplasiranih selekcija.