Ovog vikenda u drugom kolu Prve lige u američkom fudbalu igraju se dve utakmice u Beogradu, dok je derbi na u Novom Sadu.

Prvi na teren izlaze SBB Vukovi Beograd koji na stadionu IMR dočekuju novajliju u ligi, ekipu Pastuva iz Požarevca.

Vukovi su odlično počeli sezonu pobedom nad Banat Bullsima rezultatom 28:13, uz odličnu igru Nikole Simovića.

Pastuvi su pružili dobar otpor favorizovanim Divljim veprovima iz Kragujevca kod kuće. Meč između Vukova i Pastuva počinje u subotu od 13 sati.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANE, Nema snega u Val d'Izeru, otkazane trke

Prvu utakmicu u sezoni igra ekipa Plavih zmajeva iz Beograda, Zmajevi su u prvom kolu bili slobodni, a u sutra od 15 sati dočekaće ekipu Jagodina Black Hornets.

Tim iz Beograda dva puta je savladao Jagodinu 2019. godine, dok su se Stršljeni istom merom revanširali prošle godine u okviru „7 na 7“ touć Prve lige Srbije.

Jagodinci su u prvom kolu na domaćem terenu izgubili od iskusne ekipe Novi Sad Wild Dogs sa 21:12 uz dobru igru mladog kvoterbeka Dejana Srećkovića.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Austrijanka Feninger pobednica veleslaloma u Areu

Poslednji meč drugog kola igra se u Novom Sadu gde će ekipa Wild Dogs dočekati Banat Bulls.

Novosađani su sigurnom igrom u odbrani zaustavili Black Hornets u gostima i sada će protiv jednako iskusnog tima iz Banata juriti najbolji početak sezone u Prvoj ligi.

Sa druge strane Bikovi će pokušati da anuliraju poraz od Vukova u prvom kolu i smanje broj grešaka.

Povezana vest:  EP U UMETNIČKOM KLIZANJU 2011, ŠVAJCARSKA, Francuskom paru Pehalat / Bourzat zlato u plesnim parovima

U drugom kolu ekipa aktuelnog Serbian Bowl šampiona Wild Boars Kragujevac je slobodna. Treće kolo će se igrati 8. i 9. maja, a igrači će biti slobodni za vreme Uskrsa.

Prvenstvo Srbije u američkom fudbalu, 2. kolo: Sutra: SBB Vukovi Beograd – Pastuvi Požarevac (13 sati), Plavi zmajevi Beograd – Black Hornets Jagodina (15). Nedelja: Wild Dogs Novi Sad – Banat Bulls (15), Wild Boars Kragujevac slobodni.

PHOTO: SAAF