legionari_trofej_beogradaAMERIČKI FUDBAL

 

Legionari afirmišu mlade

 

Najstariji klub u Srbiji, Sirmium Legionari, zahuktavaju se i ulaze u najbitniji deo priprema za novu sezonu, u kojoj će se okušati u diviziji Sever. Pripreme su počeli još sredinom decembra prošle godine, a koliko ozbiljno rade, najbolje govori podatak da se okupljaju četiri puta nedeljno. Zborno mesto je sportski centar „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici.

– Trenutno je akcenat rada na kondicionoj pripremi igrača. Tek sledi uigravanje po svim linijama tima – kratko nam govori glavni trener Mitrovčana Paskal Simjanovski.

Ekipi koja je u prvih nekoliko godina postojanja američkog fudbala u Srbiji bila tik iza tada neprikosnovenih kragujevačkih Wild Boarsa i beogradskih Vukova, sa kojima je činila „veliku trojku“, u poslednjih nekoliko sezona iz puno razloga nije opravdala taj status.

Povezana vest:  RAGBI 13, Zvezda gostuje u Francuskoj

U odnosu na prošlu sezonu, iz kluba su za sada definitivno otišlo nekoliko igrača. Nenad Stojić se trenutno nalazi između Novog Sada i Inđije, dok su Ivan Kovačević i trener Vladimir Mladenov pristupili Beograd Highlendersima. Nikola Anđelković će u narednoj sezoni zeleni dres zameniti plavo žutim Novi Sad Dukesa, dok će Aleksandar Kovačević karijeru nastaviti u Inđija Indiansima. Nikša Milić takođe nije u timu, a za sada nema angažman.

Ipak, uprkos velikom odlivu igrača ikadrovskim problemima, Legija se ne predaje.

– Najveće pojačanje je povratak Zorana Lončarevića, koji se rehabilitovao posle povrede i operacije ligamenata kolena. On je sa Nemanjom Vargom prošle sezone pristupio Osnabrick Tigersima, ali su se obojica vratili u ekipu i puno će nam značiti ove sezone. Pregovaramo oko nekih pojačanja, ali za sada je sigurno samo da će igrači Ruma Guardiansa, koji su prošle godini igrali u Indiansima, pristupiti nama. Ako dovedemo još nekog, javnost ćemo blagovremeno upoznati sa lepim vestima – obećao je Simjanovski.

Povezana vest:  BEJZBOL, Beograd’96 ponovo na evropskoj sceni

Najveća snaga Sirmium Legionara leži u nekoliko iskusnih igrača, koji u svojim nogama imaju više od pet sezona u opremi.

– Pored pomenutih, od stare garde, u klubu su i dalje Darko Šimleša, Dušan Penić, Denis Suvić, Darko Štabler, Igor Protil, Miloš Kolibar i ja. Naš zadatak je da iskustvom pomognemo mladim igračima da stasaju, jer nam je glavni cilj upravo afirmacija mladih igrača koji su iz juniorskog pogona prešli u prvi tim – objašnjava Simjanovski.

Simjanovski je za sada jedini trener u seniorskom pogonu, dok je Zoranu Lončareviću prepušten rad sa fleg ekipom, sa kojom je krajem 2010. godine osvojio tradicionalni turnir “Trofej Beograda”. Legionari pokušavaju da budu realni kada su u pitanju ambicije u predstojećoj Superligi Srbije.

Povezana vest:  WDSF INTERNATIONAL BEO DANCE OPEN 2013, Članovi beogradskog Spina spremni za takmičenje

– Igramo u grupi Sever i nismo sebi postavili nikakav imperativ. Cilj nam je jedino da pokažemo sportsku borbu, pružimo maksimum i ostvarimo što je moguće bolji plasman. Uz već pomenutu afirmaciju mladih igrača, želimo da dodatno unapredimo rad fleg tima i juniorska, jer u njima vidimo budućnost kluba.

Sa druge strane, Legionari imaju velike ambicije po pitanju klupske infrastrukture.

– Pokušaćemo tokom 2011. godine da realizujemo dva projekta, a to su izgradnja nove svlačionice i postavljanje tribina – istakao je Simjanovski.