Hunters_2AMERIČKI FUDBAL

 

Huntersi rade i čekaju Amere

Plasmanom u polufinale prošlogodišnje Superlige Srbije, vrbaški Huntersi su postigli najveći uspeh u istoriji, ali i „kupili“ ulaznicu u elitnu diviziju Centar, oformljenu po spajanju dva do tada razdvojena saveza. Treća pozicija u prošlogodišnjem takmičenju, sa istim skorom (3-2) kao i drugoplasirani Novi Sad Dukesi, dala je veliki zamajac Lovcima da i u predstojećem šampionatu pokažu da su zasluženo članovi srpskih „top osam“.

Zato su pripreme za novu sezonu počeli još početkom decembra prošle godine.

– I dalje je akce na kodiciji i na tom delu treninga  angažovan je profesor  fizičkog  vaspitanja Dejan Obrenov, koji je sa ekipom od početka priprema minule juniorske lige. Očekujemo da uskoro počne i rad sa opremom. Na treninzima je u proseku tridesetak igrača, sto i nije loše u poređenju sa prethodnim sezonama. Najviše kuburimo sa terminima u hali – prenosi nam dešavaja u Huntersima predsednik Simo Koprivica.

Povezana vest:  Red Bull Air Race 2017 počinje jubilarnom 75. trkom

Veliki adut Vrbašana je iskustvo, obzirom da je većina igrača prošle godine igrala Superligu, Juniorsku ligu, takmičenje u arena fudbalu, ali i učestvovalo u Hrvatskoj ligi, nastupajući za ekipu Dalja.

– Sa momcima iz Dalja i juniorima koje ćemo priključiti prvom timu, ove godine će u timu biti oko 50 igrača. U odnosu na prošlu sezonu ekipu nekoliko igrača značajnih za našu igru je napustilo klub. Međutim, neki su se i vratili, poput Danijela Kužića koji je stigao iz Italije, a od kojih se očekuje da budu nosioci igre – istakao je Koprivica.

Vrbašani su oformili i stručni štab koji će voditi ekipu kroz naredni šampionat.

Povezana vest:  RAGBI 13, Dorćol ubedljiv u derbiju, Zvezda blizu plej-ofa

– Osim već pomnutog Dejana Obrenova koji je zadužen za kondiciju, sa ekipom će ove sezone raditi defanzivni koordinator Darko Marojević (zbog zdravstvenih problema ne može da igra) i ofanzivni koordinator Damir Marić. Očekujemo da rad trenera pojačaju igrači koje planiramo da dovedemo iz Amerike, a do tada će pojedini igrači pomagati pomenutoj dvojici. Danijel Kužić će raditi raningbekovima i fulbekovima, Darko Kolocka će biti zadužen za lajnbekere, dok će Igor Koprivica zajedno sa Vladimirom Jocovićem raditi sa ofanzivnom i defanzivnom linijom.

Hantersi su izvršili reorganizaciju po pitanju funkcionisanja kluba, pa su se pored predsednika Sime Koprivice, aktivirali i Nebojša Perovia, Darko Kolocka, Duško Pokrajac, Darko Marojević i Dejan Obrenov.

– Taj potez je bio neohodan kako bismo napravili iskorak i pre svega poboljšali uslove za rad. Potrebno je i promovisali klub, ali i sam sport u Vrbasu i okolnim mestima i približili ga ljudima. Takođe, očekuje nas još jedan težak zadatak, a to je da na tribine vratimo onaj broj navijača koji nas je krasio u našoj debitantskoj sezoni – rekao je Koprivica.

Povezana vest:  Ministarstvo omladine i sporta Srbije savezima 1,337 milijardi dinara za 2013.

 

U takmičarskom smislu, Lovci su pred sebe postavili realan cilj.

 

– Pre svega želimo da opstanemo u diviziji Centar, a ako se se ukaže prilika, pokušaćemo da se umešamo u borbu za play of. To će umnogome  zavisiti od toga da li ćemo uspeti da realizujemo dolazak pojačanja iz SAD, a o tome će se više znati u sledećih par nedelja – zaključio je Koprivica.