madlenijanumKoncert ansambla Almazijan u Madlenianumu

 

Jedinstveni ansambl Almazian koji su 2007.godine osnovali jermenski violinista Hačatur Almazian (Khaćatur Almazian) i srpska čelistkinja Tamara Savić, sastavljen od mladih atraktivnih, vrhunskih muzičarki, održaće koncert 29.januara u zemunskoj Operi i Teatru Madlenianum.

Ansambl je formiran sa idejom da je promenom pristupa klasičnoj muzici, kombinovanjem briljantne virtuoznosti i ženske lepote, moguće uspostavljanje dijaloga klasične muzike sa savremenim svetom.

Almazijan već četiri godine uspešno predstavlja klasičnu muziku na moderan način, kombinuje klasična ostvarenja u novim aranžmanima sa delima popularne muzike i kompozicijama napisanim i posvećenim njima.

Povezana vest:  Predavanje: Šta šeruju braća Grim?

Pored jermenskog violiniste u ansamblu svira i 19 atraktivnih devojaka, vrhunskih muzičarki na violini, violi, violončelu, basu, perkusijama i električnim gitarama.

Objavili su multimedijalni DVD u Parizu, nastupaju na festivalima među kojima su najznačajniji prvi Kustendorf Filmski i muzički festival 2008.godine, Skopsko leto prošle godine i izuzetno uspešan koncert pred više od 10.000 ljudi na zatvaranju festivala EXIT 2008.godine.

Povezana vest:  U subotu, 21.05. u teatru Le Studio: RASPARENI PAR

Na poziv Emira Kusturice ansambl je u oktobru prošle godine počeo sa snimanjem muzike za njegov novi film „Cool Water“, koji producira Džoni Dep.

U martu prošle godine Almazijan i njegova producentska kuća su doveli Kusturicu i „No smoking orkestar“ u Jermeniju. Naše umetnike su na državnom nivou primili jermenski predsednik, premijer, patrijarh i drugi zvaničnici i umetnici. Trag o ovoj poseti ostao je zabeležen u dokumentarnom filmu.

Povezana vest:  U izdanju Lagune od subote 7. juna u prodaji će se naći tri nova naslova

Jermenski violinista Almazijan studirao je u rodnom gradu Jerevanu kod Petrosa Hajkaziana i Villi Mokatsiana, a potom je studije specijalizacije nastavio na Briselskom Kraljevskom Konzervatorijumu kod Igora Ojstraha, u Parizu kod Eduarda Vulfsona i u Nju Jorku kod Misi Kejlina.

Nastupa na koncertima širom sveta sa poznatim muzičarima i kao solista sa orkestrima. Almazian svira na violini izuzetne vrednosti Bernardel koju je dobio na poklon od porodice Garnier.