nhl_logoNHL

 

Pinguinsi bez Krozbija i Malkina stradali u Nju Džersiju

 

 

Hokejaši Nju Džersi Devilsa pobedili su kao domaćini Pitsburg s 2:0 u jednoj od 12 utakmica u NHL ligi odigranih u četvrtak.

Devilsi su upisali četvrtu pobedu u zadnjih pet dvoboja. U tom razdoblju osvojili su devet od deset bodova, jer su onu petu izgubili u dodatnom vremenu. Svejedno su i dalje najlošija ekipa lige, imaju 31 boda iz 46 utakmica.

Golma Nju Džersija Martin Brodeur ostvario je četvrtu utakmicu ove sezone bez primljenog pogotka, a 114. u karijeri kada su u pitanju utakmice u osnovnom delu sezone, po čemu je rekorder. Imao je relativno lagano veče, zaustavio je samo 23 udaraca gostiju, koji su prvi puta od sezone 2006/07 odigrali utakmicu u kojoj su izostala dvojica najboljih igrača, kapiten Sidni Krozbi i Jevgenij Malkin. Krozbiju je ovo bila sedma utakmica zaredom koju je propustio zbog potresa mozga. Pinguinsi nisu naveli zbog čega je izostao Malkin, pretpostavlja se da je razlog povreda levog kolena.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Gergl pobednica veleslaloma u Val D'Izeru

Filadelfija Flajersi su najbolja ekipa lige, imaju 31 pobedu i 67 bodova nakon domaćeg slavlja nad Otavom 6:2, uz dva pogotka Majka Ričardsa.

Aleksandr Ovečkin upisao je dve asistencije u pobedi Kapitalsa 2:1 u gostima kod Nju Jork Islandersa, a vodeći strelac lige, 20-godišnji Kanađanin Steven Stamkos, dao je dva pogotka u pobedi Tampa Beja u gostima kod Atalnte s 3:2. Bila je to 10. uzastopna pobeda Tampa Beja nad Atlantom, a Stamkos na svom kontu sada ima 37 golova ove sezone.

Povezana vest:  Dan izazova 26. maja - Beograd protiv Teherana

Vankuver je vodeći na Zapadu (66 bodova), iako je izgubio kod kuće od San Hozea s 2:1 nakon raspucavanja penala. Detroit Red Vingsi, koji predvode Centralnu diviziju sa 64 boda, slavili su kod St. Luisa 4:3 nakon produžetka. Detroit je sredinom drugog perioda poveo s 3:0, domaćin se vratio s tri gola u nizu, ali je u dodatnom vremenu za dva boda Red Vingsima dao Daren Helm.

Povezana vest:  Deset godina Srbije u Međunarodnom savetu za vojne sportove

 

NHL liga, četvrtak:

 

Carolina – New York Rangers 4:1

New Jersey – Pittsburgh 2:0

Philadelphia – Ottawa 6:2

Toronto – Snaheim 5:2

Boston – Buffalo 2:4

New York Islanders – Washington 1:2

Atlanta – Tampa Bay 2:3 (penali)

St. Louis – Detroit 3:4 (produžetak)

Colorado – Nashville 1-5

Edmonton – Dallas 2-4

Vancouver – San Jose 1-2 (penali)

Los Angeles – Phoenix 1-2