Pozarevac_outlawsAMERIČKI FUDBAL

 

Podmlađeni Odmetnici na vrh “Juga”

 

Odmetnici iz Požarevca nomimalno važe za jednog od favorita u južnoj diviziji, ali već sada postaje jasno da će nekoliko ekipa jurišati ka vrhu. Outlawsi su jedna od najstarijih ekipa u Srbiji (osnovana 2003. godine), pa u skladu sa dugogodišnjom težnjom za napretkom, imaju velika očekivanja i od predstojeće sezone.

Pripreme su počeli prvim danima decembra prošle godine, pod budnim okom glavnog trenera Nebojše Kartalije i kondicionog trenera Miloša Ilića. Osim individualnog rada u teretani, Požarevljani dva puta nedeljno treniraju u Sali, a kada to vremenske prilike dozvoljavaju, izlaze i na svoj stadion na požarevačkom Hipodromu.

– Za sada pripreme idu svojim tokom. Mislim da imamo dovoljno vremena i da će naš tim biti spreman za predstojeće izazove. Ove sezone, ekipa je oslabljena, obzirom da je nekoliko iskusnih igača moralo da odustane od igranja zbog povreda, a neki su otišli u zasluženu sportsku penziju. Teže su povređeni Milan Vuletić i Saša Milojević, dok su kopačke okačili o klin Goran Miladinović, Darko Milojević i Vladimir Rajčić.

Povezana vest:  Olimpijski komitet zadovoljan prpremama Rusije

Poslednja trojica veterana će ostati u klubu.

– Njihova mesta u timu će zauzeti igrači iz prošlogodišnjeg juniorskog tima. Za sada nema pridošlica, ali uprava kluba intezivno radi na tome, pa se nadamo da ćemo uskoro i po tom pitanju imati vesti. Pored uvođenja pomenutih mladih igrača u seniorski pogon, ne odustajemo i od rezultatskih ciljeva. Zato nam je primarni zadatak da osvojimo jedno od prva dva mesta u grupi Jug – izneo je svoja očekivanja Nebojša Kartalija.

Povezana vest:  KUGLANJE, Partizan pobedio Crvenu zvezdu, Sremice prate Pionir

Ujedno, klub radi na podizanju organizacije na viši nivo. Prošle godine u klubu je došlo do izvesnih promena. Za novog predsednika kluba je izabran Milan Nikolić. Potpredsednici će biti Ivan Jović i Milan Miletić a sekretar Vladimir Rajčić. Bivši glavni trener, Dragan Kostić, imenovan je za sportskog direktora.

– I ove godine ambicije našeg tima su velike. Sportski deo priče je na zadovoljavajućem nivou, a upravo zatvaramo i finansijsku konstrukciju oko budžeta kluba. Nosioci igre će i naredne sezone biti Dragoljub Gunić, Nikola Kontić, Miloš Dimitrijević, Ivan Zdravković i Predrag Rajčić. Njihovo iskustvo i višegodišnja uigranost nam daje razlog za optimizam pred početak nove sezone – istakao je sportski direktor Dragan Kostić

Povezana vest:  KUGLANJE, Radnički preko Poleta do drugog mesta, Džambo invest bolji do Apatinki

Stručni štab Odmetnika u narednoj sezoni, osim pomenutih Ilića i Kartalije, koji je, osim što je glavni trener, zadužen i za rad ofanzivne linije, činiće Milan Vuletić (DL), Dragan Kostić (RB), Ivan Zdravković (LB), Dragoljub Gunić (QB i WR) iNikola Kontić (DB).

Ono što je zanimljivo pred narednu sezonu je da će posle povlačenja u sportsku penziju dugogodišnjeg centra Outlaws-a, Vladimira Rajčića „Homera“, na ovoj odgovornoj poziciji igrati upravo njegov brat Predrag Rajčić „Rajan“. Dakle, na centru imamo dinastiju Rajčić.