Klizan4KLIZANJE EP

Marina Seh kliza za Srbiju na prvenstvu Evrope u Bernu

 

Reprezentativka Srbije u umetničkom klizanju Marina Seh predstavljaće našu zemlju na šampionatu Evrope koji će biti održan od 24. do 30. januara u Bernu, uz učešće 162 takmičara iz 35 država.

Titulu u ženskoj konkurenciji braniće Italijanka Karolina Kostner koja će pokušati da osvoji četvrto evropsko zlato, a u krugu favorita su još Finkinja Kira Korpi, Elena Gedevanišvili iz Gruzije, Ruskinje Ksenija Makarova i Alena Leonova, kao i dvostruka vicešampionka Evrope Sara Majer iz Švajcarske.

Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, Hokejaši Partizana dočekuju Slaviju

Kod muškaraca, bitka za zlato vodiće se između dvojice bivših evropskih šampiona Francuza Brajana Žubera i Čeha Tomaša Vernera, a pretendenti na titulu su i dvostruki osvajač evropske bronze Belgijanac Kevin van der Peren i evropski vicešampion iz 2009. godine Italijan Samuel Kontesti.

U konkurenciji plesnih parova ove godine će se za evropski tron boriti Italijani Federika Fajela i Masimo Skali, Francuzi Natali Pešala i Fabijan Burza, kao i Britanci Šinid i Džon Ker.

Povezana vest:  OI MLADI, SINGAPUR, Bronzani Stjepanović ponovo na startu

Dvostruki svetski prvaci u konkurenciji sportskih parova, Nemci Aliona Savčenko i Robin Solkovi, pokušaće da preotmu titulu od aktuelnih evropskih šampiona – ruskih klizača Juko Kamagući i Aleksandra Smirnova.