ice_hockeyNHL

 

Filadelfija tukla Čikago u reprizi prošlogodišnjeg finala

 

U reprizi lanjskog finala NHL lige, jedinoj utakmici ovih suparnika u regularnom delu sezone, Filadelfija je u gostima savladala aktualnog prvaka, Čikago, 4:1.

Kod trenutno najbolje ekipe lige briljirali su Džef Karter s dva pogotka i dodavanjem, te Klod Žioro koji je asistirao za sva četiri gola Flajersa. Trideset je odbrana na vratima Filadelfije skupio „rookie“ Sergej Bobrovski. Prvi „shutout“ u NHL karijeri 22-godišnjem je Rusu sprečio Marian Hosa pogotkom iz kaznenog udarca u sedmoj minuti poslednje trećine. Za Flajerse, kojima je ovo bila peta pobeda u zadnjih šest utakmica, pogađali su i Nikolaj Žerdev te Skot Hartnel.

Povezana vest:  Pobede favorita na startu „Vojvodina kupa“

Tampa Bej je nastavio nabijati komplekse Atlanti. Pobedio ju je 11. put zaredom, odnosno šesti put ove sezone. Nakon prve trećine u kojoj nije bilo pogodaka, „Munje“ su u drugom periodu zasuli mrežu gostiju s pet golova, da bi dvoboj okončali pobedom 7:1.

Stiven Stamkos je novim pogotkom samostalno preuzeo prvo mesto tabele efikasnosti, sada ukupno ima 67 poena (38 golova i 29 asistencija), jedan više od kanadskog sunarodnika Sidneija Krozbija koji zbog potresa mozga nije igrao u poslednjih osam utakmica za svoj Pitsburg. Stamkos poseban „pik“ ima upravo na Atlantu kojoj je ove sezone dao devet zgoditaka i tri puta asistirao.

Povezana vest:  Fond B92 & Go2 Humanitarni Turnir

 

NHL liga, nedelja:

 

Chicago – Philadelphia 1:4

New York Islanders – Buffalo 3:5

Edmonton – Nashville 2:3, kazneni udarci

New Jersey – Florida 5:2

Tampa Bay – Atlanta 7:1