Reprezentativka Bugarske Ivana Tonkova vodi u generalnom plasmanu Međunarodne biciklističke trke „Woman tour de Vojvodina“ koja je juče startovala u Šidu.

Ona je pobedila u prve dve etape i nalazi se u ubedqljivom vođstvu ispred naše dve takmičarke :Dunje Čobanović (Jednota, Šid), koja ima zaostatak od 3,35 minuta i Jane Jolović (Ciklemanija,Kragujevac), koja za Bugarkom zaostaje 4,07 minuta.

Povezana vest:  HOKEJ NA TRAVI , Polufinale u hokeju na travi za dame

Danas su vožene dve etape .Prva , individualni hronometar u dužini od 7,0 kilometara i druga, kriterijumska trka ulicama Šida na stazi od 1.100 metara.Ukupna dužina trke bila je 27,5 kilometara.
U borbi protiv štoperice Bugarka Tonkova je bila prva ispred svojih koleginica iz reprezentacije Petje Minkove i Viktorije Dankove. Naša najbolja takmičarka u prvoj etapi bila je Jana Jolović na četvrtom mestu,

Povezana vest:  Milan Nešić pobedio, Ivana Kostić druga na velikom maratonu na Jastrepcu

U drugoj etapi, Bugarka Tonkova je osvojila prvo mesto ispred Dunje Čobanović i Jane Jolović.

Učestvuje trideset biciklistkinja iz Srbije, Bugarske i Hrvatske a sutra ih očekuje treća, odlučujuća etapa od Kovilja do Novog Sada na stazi od sedam kilometara.Voze se 4 (četiri) kruga. Start je u 12,30 časova.

Organizator trke je Biciklistički klub „Jednota“ iz Šida i BS Srbije.

Povezana vest:  Marijan Timer ne uČestvuje na 500 metara u Vankuveru