Calic int sudija Dragi Sstikovac Sel i Zavarko s levaKUGLANJE

 

Traže se još dva učesnika fajnal fora Lige šampiona za kuglašice

 

Posle prvih mečeva četvrtfinala Lige šampiona za kuglašice, dva kluba su obezbedila učešće na fajnal foru 2. i 3. aprila u mestu Bad Langelsalca u Nemačkoj. Jer, Viktorija iz Bamberga, prošlogodišnji pobednik bila je slobodna u četvrtfinalu, dok je rumunski Elektromoreš bez borbe dobio meč protiv Lidolšajma (Nemačka).

U ostala dva meča ubedljive pobede domaćih ekipa. Prošlogodišnji finalista Lige šampiona Lanteks iz Celja je sa 7.1 (3.470:3.265) savladao Podravku iz Koprnice a subotički Pionir je pobedio sa maksimalnih 8:0 (3.250:2.895) savladao Kozaru iz Gradiške (BiH). Revanši su 19. februara.

Povezana vest:  Sutra počinju jubilarne 50. omladinske sportske igre

U muškoj konkurenciji, ljubitelji kuglanja u Srbiji imali su za koga da navijaju u prvim mečevima četvrtfinala. Slovački Sport iz Podbrezove za koga igraju Jovan Ćalić i Vilmoš Zavarko, a trener je srpski selektor Miloš Ponjavić, savladao je na svojim stazama teže nego što se očekivalo italijanski Nojmarkt sa  5:3 (3.669:3.550). Vilmoš Zavarko je bio igrač utakmice sa 695 čunjeva i osvojio je poen, Ćalić je oborio 624 čunja i izgubio poen od Gabora Kovača.

Povezana vest:  Novak Đoković sportista godine, sestre Moldovan najbolje mlade sportistkinje u izboru sportskog lista „Sport“

Segedin,u čiji redovima je srpski reprezentativac Tibor Sel, igrao je protiv velikog rivala Zalaegersega u gostima i poražen je sa 6:2 (3.652:3.603) i neće mu biti lako u revanšu. Sel je izgubio poen protiv T. Kiša oboriviši 576 čunjeva.

Prologodišnji pobednik Lige šampiona Rot vajs (Nemačka) pobedio je sa 6:2 (3.769:3.550) mariborski Konstruktor i nije bez briga pred revanš.

Povezana vest:  SKI-SKOKOVI, Pavel Kareljin poginuo u automobilskoj nesreći

Zadar je sjajno odigrao protiv Viktorije iz Bamberga na svojim stazama i ima 7;1 (3.807:3.656)  pred revanš. Izvanredno je odigrao internacionalac u Zadru Makedonac Kosta Manev koji je sa 651 čunjem bio igrač meča.