indians_indjijaAMERIČKI FUDBAL

 

Inđija Indiansi žele u Centar

 

Inđija Indiansi su u prošlogodišnjem šampionatu osvojili prvo mesto u B diviziji, ali su postali „žrtve“ ujedinjenja i u novoj situaciji dogovorene popune Centra, pa će novu sezonu početi iz iste divizije. Sa pripremama su počeli početkom novembra u sportskoj hali u Inđiji gde je prozivku izvršio Kosta Stojaković, glavni trener ekipe. Prvi deo priprema je trajao do 31.12. i fokus je bio isključivo na fizičkoj pripremi. Drugi deo priprema je počeo 16.01. kada je počeo rad na tehnici, taktici i uigravanju akcija. Na treninzima se nalazi 50 igrača.

Indianshala– Kondicione pripreme smo poceli još 1. novembra, u trajanju od 2 meseca. Akcenat je na fizičkoj spremi igrača, jer ih očekuje napornija sezona nego prošle godine. Od 15. januara će akcenat biti na osnovama i individualnoj tehnici, a kasnije taktici. Posle tog perioda očekujem dve prijateljske utakmice, kao poslednje provere pred sezonu. Sve treninge smo obavljali u hali, na parketu, većih problema i povreda nije bilo – rekao je Stojaković.

Što se tiče pojačanja sa iskustvom, za Indianse će u narednoj sezoni igrati RB Vojkan Petrović iz Novi Sad Dukesa, LB Ivan Krković iz Kragujevac Wild Boarsa i S Aleksandar Kovačić S iz Sremske Mitrovice. Povratnik u redove Indiansa je i QB Mihalj Koroknai, koji je pored Indiansa igrao i za Dukese, Legionare i Hunterse.

Povezana vest:  U Nišu otvorena izložba „Vek igre - 100 godina olimpizma u Srbiji“

U prvom timu se dosta očekuje i od dva juniorska reprezentativca Gorana Zeca i Nemanje Đorđevića, koji su ponikli u fleg timu Indiansa, a koji su članovi šampionske fleg ekipe Indiansa. U samoj ekipi nije bilo većih promena, igrači koji su činili osnovu ekipe od samog nastanka kluba su i dalje tu: S Radomir Nikolić, CB Vasa Vorkapić, LB Anđelko Markuš, RB Prskalo Ivan, WR Milan Zoraja i QB Dejan Vujanić. Kosta Stojaković će već drugu sezonu zaredom voditi ekipu, a na raspolaganju ima sve igrače iz predhodne sezone. Uz pomenuta pojačanja, Indiansi očekuju još bolje igre.

Pored pomenutog glavnog trenera Koste Stojakovića, u radu stručnog štaba će pomagati najiskusniji igrači i to kao vođe grupa po pozicijama: Vujanić (kvoterbekovi), Zoraja (hvatačke opcije), Nikolić (defanzivni bekovi), Prskalo (trkači), Vladimir Popović (ofanzivna linija), Zoran Radivojević (defanzivna linija), Markuš (lajnbekeri). Postoji mogućnost da klub dovede još jednog trenera u narednom periodu.

Stojaković je objasnio i koje su ambicije Indijanaca u narednom šampionatu:

– Želimo da budemo u prve dve ekipe iz grupe Sever, kao i da prođemo prvu rundu plej ofa, kako bismo obezbedilo takmičenje u prvoj ligi sledeće godine.  Iskreno se nadamo da počinje era pravog takmičenja koje će u godinama koje nam predstoje, predstavljati fabriku dobrih igrača i lepih sportskih predstava. Samo tako možemo da dovedemo publiku na tribine.

Povezana vest:  Sjajan gest, Norvežani pomažu srpski hokej

Došlo je i do promene predsednika kluba. Dosadašnji predsednik Dejan Vujanić je napustio tu funkciju i trenutno je u upravnom odboru kluba. Novi predsednik kluba je Miloš Todorović.

– Na kraju do sada naše najuspešnije sezone shvatili smo da je potrebno da napravimo promenu na mestu predsednika kluba. Zbog posla koji obavljam u Asocijaciji dogovorili smo se u Indiansima da je najbolje rešenje da izaberemo novog predsednika koji će biti maksimalno posvećen klubu, jer nisam želeo polovično da obavljam dve odgovorne dužnosti. Od osnivanja sam bio na toj poziciji i veoma mi je drago što sa predsedničkog mesta idem sada kada su naši flegovci osvojili ligu, kada su seniori osvojili B diviziju SAAF Superlige i kada Indiansi šalju tri igrača juniorskog tima u juniorsku reprezentaciju Srbije za završne kvalifikacije za Juniorsko Evropsko Prvenstvo – rekao je Vujanić.

Istakao je Vujanić i pomoć koju su u prethodnim godinama Idiansi imali od matične opštine.

– Bez te pomoći, ljudi koji su prepoznali potencijal kako nas koji smo pokrenuli celu ovu priču, tako i američkog fudbala od razvoja ovog sporta verovatno ne bi bilo ništa. Želim mnogo uspeha u radu novog predsednika Miloša Todorovića.

Povezana vest:  Crvena zvezda preko Partizana do novog finala Kupa Srbije

Vujanićev naslednik je u klubu takođe od početka, a intenzivno je aktivan poslednje dve godine, od kada je uključen u rad upravnog odbora.

– U narednu sezonu ulazimo sa velikim željama, ali realnim planovima. Popularizacija sporta i kluba kao i ulaganje u mlađe selekcije kluba su nam na prvom mestu. Kao što je poznato, naši klinci su prvaci Flag lige prošle sezone te su obaveza kao i izazov igranja u sada objedinjenoj ligi veći. Ponosni smo na ostvarene rezultate seniorske ekipe, na trojicu potencijalnih juniorskih reprezentativaca, ali želimo korak više. Imamo dobre uslove za to, pojačan igrački kadar, odličnog trenera, sponzore, prijatelje kluba i nadasve opštinu i predsednika iste o kojima bi bilo suvišno trošiti reči. Na nama je da sve to pretočimo u delo – rekao je Todorović.

Inače Indiansi su jedan od kluba sa najboljim uslovima za igranje i treniranje u Srbiji. Na raspolaganju imaju teren sa reflektorima (koje koristi samo KAF Indians) što omogućava i treninge u večernjim časovima. Fizičke pripreme su odradili u sportskoj hali, a na raspolaganju imaju i balon sa veštačkom travom u kome će biti dok vremenski uslovi ne omoguće izlazak na teren.