sombor_CeltisAMERIČKI FUDBAL

 

Opstanak prioritet Somboraca

 

Sombor Celtisi su zbog velikog broja novih mladih igrača odlučili da započnu pripreme za predstojeću sezonu još u septembru 2010. Posle istoriskog uspeh Celtisa, ulaska u prošlogodišnji plej of Superlige, Celtisi su dobili još jednu veliku priliku da se dokažu igranjem u elitnoj diviziji Centar.

U pauzi između dva prvenstva KAF „Celtis“ Sombor je doživeo ogromne promene u klubu, kako u sastavu ekipe tako i u upravi kluba. Dobili su novu i veoma ambicioznu upravu kluba, koju predvodi novi predsednik kluba i nekadašnji igrač Srđan Marijanović, kome će u ovoj sezoni pomagati novi članovi uprave kluba Ilija Lalić, Aleksandar Ivanić, Boško Mastilović i Danijel Mirkov. Glavni zadatak koji je uprava kluba sebi postavila je rešavanje finansija i manjka opreme, koji su označeni kao najveći problemi.

Povezana vest:  Galopski derbi na Beogradskom hipodromu

Za vreme pauze, u klub nam je došao veliki broj novih mladih igrača, kao i nekoliko povratnika. U klub se vratio bivši trener Davor Stojanović i kvoterbek Branko Radošević, koji je predvodio ovaj tim u sezoni 2009., a zatim nastupao u novosadskim Dukesima. Najveće pojačanje za ovu sezonu Celtisi vide u Zoranu Kosanoviću, koji je ove godine došao iz ekipe Novi Sad Dukes.

Povezana vest:  ŠAH, Bogosavljević se izdvojio na tabeli

Iz kluba je otišlo dosta igrača. Neki u više nego zasluženu penziju poput našeg novog člana uprave Boška Mastilovića, kao i trojica hvatača Đorđe i Nebojša Mitrović (Novi Kneževac Grofovi) i Ratko Sekicki (u ekipu Subotica Spartanci).

Od dugogodišnjeg kapitena Predraga Mandića očekuje se da i naredne sezone bude lider tima, dok će uloga nosioca igre biti poverena još Branku Radoševiću, Darku Lugumerskom, kao i Andreju i Miranu Štajneru.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Prvenstvo Srbije: Tisa Volan slavila protiv NS Starsa u prvom meču borbe za 3. mesto

Osim pomenutog Davora Stojanovića na poziciji glavnog trenera, ofanzivni koordinator Celtisa ce biti Danijel Velimirović, dok će defanzivni biti Darko Lugumerski. Trener ofanzivne i defanzivne linije je Vuk Bodiroga.

Somborci ističu da će im je glavni cilj u narednoj sezoni biti opstanak u diviziji Centar, kao i da što bolje nove i mlade igrače uvedu u ekipu.