srpski biciklisti i sturcni tim sa domacinima hotela Vila MirelaČubrić trlja ruke na Jadranu

 

Radiša Čubrić, selektor reprezentacije Srbije, trlja ruke od zadovoljstva jer pripreme na Jadranu teku izuzetno dobro!

– Da kucnem u drvo i da ne ureknem, svi su zdravi i odlično rade. Izuzetno sam zadovoljan, neke vozače moram malo i da „zakočim“ jer mi se čini da prerano ulaze u formu – kaže Čubrić. – Atmosfera je odlična, lepo se dužimo, jedino nam je rasploženje pokvarila vest iz Beograda da Ministarstvo omladine i sporta Srbije ukida stipendije našim najistaknutijim biciklistima Steviću, Spasiću i Jovanoviću. Nadam se da će se ovaj problem rešiti, BSS mora da stane iz ova tri vozača, jer su nam oni veoma bitni u predolimpijskoj godini i na njih računam da donesu dosta bodova!

Povezana vest:  Direktor tima zatražio da se spreči mehanički doping

Treninzi su izuzetno naporni, po pet – šest časova u sedl,u i za sada svi dobro podnose. Mlađi vozači rade manje naporan program. I vreme je poslužilo reprezentaciju, tempertura je od deset do 15 stepeni. Čubrić smatra da će već prve trke u martu u Trstu i Istri za olimpijske bodove dočekati skoro svi reprezentativci potpuno pripremljeni:

Povezana vest:  Rajko Čubrić vodi Srbe u Kranj

– Hasnović, koji je krajem prošle godine vozio u Meksiku i tako produžio sezonu, i mladi Kozomara su naši aduti za prve trke. Stević još nije potpuno spreman, ali na njega računam u špicu prvog dela sezone. Planiram da 20. februara na Beranovcu napravim kontrolnu trku, a krajem februara Partizan odlazi na trku u Lugano što će sigurno kristiti njihovim reprezentativcima. U  Bjeloj, u vili Mirela ostajemo do 10. februara. Izuzetno smo zadovoljni uslovima, okruženi smo pažnjom i ljubaznošću, hrana je odlična i velike zasluge ima i menadžer hotela Aleksandar Jugović. Sa nama trenira i jedan sjajni crnogorski vozač Milutin Begović iz Bjele.

Povezana vest:  Rajović oko 20. mesta u Austriji

O trošku BSS na pripremama su Stević, Jovanović, Spasić, Kozomara, Zekavica(svi Partizan), Stanković (Metalac) i Prokić (Radnički, Kragujevac), iz Partizana su o trošku kluba u Bjeloj i Pavlović i Stefanović, iz Radničkog Šmelcerović, Marić i Blagojević, a iz kraljevačkog Metalca Miloš Stojanović, Milivojević, Vulićević i dva juniora Borisavljević i Polumirac. U stručnom timu je i menadžer Partizana Dušan Banović.