BALKANIJADA GAJICI SA REPREZENTATIVCEM SRBIJE

Dušan Rajović četvrti na Balkanijadi

Rajović, kadetski reprezentaivac Srbije, biciklista kraljevačkog CCN Metalca, osvojio je četvrto mesto na Šampionatu Balkana u vožnji na hronometar u rumunskom gradu Mirkurea Ciuc. Rajoviću je nedostajala 21 sekunda da se okiti bronzanom medaljom!
U juniorskoj konkurenciji najbolji plasman zabeležio je mladi as Partizana Dušan Kalaba osvajanjem 11. mesta.
Kod kadeta slavio je Mihael Kristodolos (Kipar) koji je imao 12 sekundi bolje vreme od Nikolaja Genova (Bugarska), dok je bronzu sa 13 sekundi slabijim vremenom osvojio Emil Dima iz Rumunije. Rajović je na četvrtom mestu imao 34 sekunde zaostatka. Dimitrije Žarković Đolai kadet Spartaka plasirao se na peto mesto sa 39 sekundi zasostatka, dok je Dario Nimčević (Spartak) završio na desetom mestu sa 49 sekundi zaostatka.
U kadetskoj trci balkansku titulu osvojio je Valentin Ničev iz Bugarske sa 29 sekundi boljim vremenom od Onira Balkana iz Turske i 46 sekundi prednosti pred trećeplasiranim Jovanom Jovanovskim iz Makedonije. Dušan kalaba na 11. mestu ima 1,52 minunat zaostatka, a Miloš Miladinović na 20. poziciji 2,56 minuta slabije vreme. Milan Dragojević, treći junior Srbije nije završio.
– Rajović je bio veoma blizu medalje – kaže Saša Gajičić selektor za mlađe kategorije BSS kome u stručnom timu asistira Dejan Perčić trener subotičkog Spartaka. – U juniorskoj trci imali smo problema sa opremom. Hrnometar je skupa i zahtevna disciplina i tu ne možemo da se merimo sa bogatijim i bolje opremljenim reprezentacijama. Očekujem mnogo bolje rezultate u drumskoj trci
u nedelju.
Predsednik Tehničkog komiteta Balkanske biciklističke unije (BCU) je srpski biciklistički zvaničnik Dragan Dostanić. U sudijskom timu na Balkanijadi je srpski sudija Marija Krstić. Kao gosti organizatora su istaknute srpski komesari Nebojša Popov i Marko Živanović.
Srpski biciklistički radnik, komesar UCI za doping kontrolu Marko Pročikević je generalni sekretar Balkanske biciklističke unije (BCU).
Na Šampionatu Balkana učestvuju biciklisti iz Albanije, BiH, Bugarske, Kipra, Grčke, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Srbije i Turske. Nema takmičara iz Crne Gore. Startovalo je 26 kadeta i 27 juniora.

Povezana vest:  Aleksa Veličković 19. u trećoj etapi „Trke mira“