Dve države, mnogo planina, jedna trka, moto je novog izdanja Jahorina Ultra Trail-a zakazanog za 23. i 24. jul 2022. godine. Tim zadužen za organizaciju Jahorina Ultra Trail-a otišao je korak dalje i pripremio do sada neviđeno trail iskustvo na našim prostorima. Prijave za osmu po tradiciji i do sada sigurno najatraktivniju trail trku, po povlašćenim cenama, su već krenule na internet stranici jahorinatrail.com, koja svojim novim dizajnom na interesantan način uvodi trkače u potpuno novo trail iskustvo. Profesionalni ili rekreativni trkači će imati priliku da testiraju svoje mogućnosti na ukupno 4 rute – Ultra, Maxi, Midi i Mini. Zahtevnije trke podrazumevaju korišćenje profesionalne opreme, dok će u startnim paketima trkači dobijati compressport majice.

Povezana vest:  Sjaj srpskog badminton podmlatka u Hrvatskoj

MINI staza je prava poslastica za sve ljubitelje prirode i aktivnog načina života, prilagođena za celodnevni izlet za porodice, veće društvo ili predstavnike kompanija. Ova sjajna staza startuje i završava se na najvišoj tački Jahorine 1916 m.n.v. gde se nalazi predivan restoran Olimpijski bar. Prevoz trkača do vrha će biti obezbeđen najnovijom gondolom Poljice, a cena prevoza je uračunata u startninu. Sama staza je otprilike 10km dužine sa ukupno 200m kumulativnog uspona i spusta smeštenih na predelu Gola Jahorina.

Povezana vest:  Za vikend „Trofej Beograda 2010” u preponskom jahanju

MIDI staza je postala najupečatljivija trka. Predstavlja pravu poslasticu za sve trail trkače i entuziaste koji žele brzu i izazovnu trku, punu diverse predela. Sa ukupnom dužinom od 27km, trka startuje ispred hotela Rajska dolina, na planini Jahorini, odakle se trkači penju na sam vrh planine, gde ih očekuje spektakularan pogled.

MAXI staza je trasirana za malo iskusnije trkače, kao i one koji planiraju uskoro da se oprobaju na nekom od Ultra takmičenja. Trkače čeka više od 70km šumskih puteva kao i 2200m vertikalnog uspona koje treba savladati. Trka startuje u Rogatici, malom gradu koji je okružen mnogim brdima, a završava se na Jahorini, što predstavlja izuzetno zanimljivu stazu u jednom smeru.

Povezana vest:  Luis Hamilton osvojio pol poziciju u Maleziji

Nesvakidašnja ULTRA ruta nudi brojne novitete. Staza se prostire na dve države i obuhvata veliki broj prelepih pejzaža i vrhova na koje se potrebno popeti. Ovo je najduža i do sada najteža trka, čija staza se prostire od najljepših predela Srbije (region nacionalnog parka Tare), do Olimpijske planine Jahorine u dužini od 130km.

Izaberite svoju dozu adrenalina i prijavite se po povlašćenim cenama sve do 15. marta 2022. godine.