kraling-oks1KARLING

Predsednik OKS Vlade Divac uručio pehare pobednicima prvog Karling prvenstva Srbije

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, danas je u Olimpijskoj kući uručio pehare pobednicima državnog prvenstva u karlingu.

Prvo Karling prvenstvo Srbije za muškarce održano je od 22. do 27. januara na prvom natkrivenom terenu u Srbiji, ispred šoping centra “Ušće”. Na prvenstvu je učestvovalo četiri kluba.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, 2016 IIHF SP U18: Srpski omladinci otputovali u Madrid, od subote kreće odbrana svetske bronze

Konačni plasman:

1. KK Taurunum iz Zemuna

2. Kraljevski karling klub, Beograd

3. KK Vigled iz Valjeva

4. KK Domaćin iz Novog Sada

kraling-oks2-Led je bio odličan, a dobili smo i čestitike od predsednika Evropske karling federacije – izjavio je predsednik NSKS Marko Stojanović i dodao – podrška OKS i predsednika Vlade Divca nam je od neizmerne važnosti, a u našem savezu, da bi sportista bio registrovan, pored svih zdravstvenih i sportskih uslova, mora da polaže i test poznavanja olimpizma, istorije OKS i karlinga!

Povezana vest:  Paraolimpijac Jasmin Bambur osvojio 20. mesto u superveleslalomu na ZOI

Predsednik Nacionalnog saveza za karling Srbije i ujedno predsednik Komisije za Kulturu i olimpijsko obrazovanje Predsedništva OKS ovom prilikom uručio je predsedniku OKS set medalja sa održanog prvenstva, kao legat Nacionalnog saveza za Karling Srbije Olimpijskom muzeju.