nhl_logo

NHL

Šesta uzastopna pobeda Kalgarija

Kalgari Flejms pobedio je u gostima Atlanta Trešerse 4:2 i tako došao do šestog trijumfa zaredom, što im je najduži pobednički niz u poslednje dve godine.

Flejmesima je to bila prva pobeda u Atlanti nakon šest uzastopnih poraza u gradu u kojem su igrali kao ekspanzijska između 1972. i 1980. godine. Četvorica različitih igrača upisala su se u listu strelaca za Flejmse, a bili su to Mark Điordano, Brendan Morison, Mikael Beklund i Kurtis Glenkros.

Nju Džersi Devilsi su savladali u gostima Nju Jork Rendžerse 3:2, te se tako maknuli sa samog začelja tabele u NHL ligi, preskočivši poslednjeplasirane Edmonton Ojlerse, a izjednačivši se bodovno s Nju Jork Islandersima (39). Bio je ovo četvrti ovosezonski međusobni susret Devilsa i Rendžersa i tek prva pobeda Devilsa koji su sredinom druge trećine imali vođstvo 3:0 golovima Ilje Kovaljčuka, Dainiusa Zubrusa i Briana Rolstona.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Vorli pobednica veleslaloma za "Zlatnu lisicu"

Toronto je na domaćem ledu savladao Karolinu 3:0 u utakmici u kojoj je 22-godišnji vratar Džejmes Rajmer zaustavio 27 udaraca prema vratima i došao do svog prvog „shutouta“ u karijeri u tek devetoj utakmici.

Filadelfija Flajersi, vodeća ekipa Istočne konferencije, savladali su na kod kuće Nešvil Predatorse 3:2, a junak susreta bio je finski levokrilni napadač Vile Leino koji je dao dva gola, uključujući i pobednički tri minute i 16 sekundi pre kraja.

Povezana vest:  Kobajaši drugi put pobedio na "Četiri skakaonice"

Bila je ovo prva od četiri uzastopne domaće utakmice za Flejerse, a u 34. klupskoj pobedi sezone (u 52 utakmice) u strelce se upisao i Džef Karter.

Boston Bruinsi savladali su Dalas Starse 6:3 u susretu u kojem su već četiri sekunde nakon početka izbila tri zasebna fizička sukoba igrača. Čim je pak krenuo s centra „zakačili“ su se Gregori Kampbel (Boston) i Stiv Ot (Dallas), Šon Tornton (Boston) i Kris Barh (Dallas), te Adam MekKvejd (Boston) i Brajan Suterbi (Dallas). Što se same utakmice tiče, Boston je do šeste pobede u zadnjih osam susreta došao na krilima Patrica Bergerona, koji je upisao dva gola i asistenciju, te Marka Rečija, trostrukog asistenta.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, 3. KOLO JUNIORSKE LIGE SRBIJE

NHL četvrtak:

Boston – Dallas 6:3

Toronto – Carolina 3:0

NY Rangers – New Jersey 2:3

Philadelphia – Nashville 3:2

Atlanta – Calgary 2:4

Colorado – Minnesota 3:4