Wild Boars - Amerikanci

AMERIČKI FUDBAL

Kragujevac Wild Boarsi angažovali trojicu Amerikanaca, Bedvel i blizanci za titulu

Klub američkog fudbala Divlji veprovi iz Kragujevca je najavio velike ambicije u predstojećoj sezoni, a kao glavni argument ističe angažovanje trojice za evropske uslove vrlo kvalitetnih Amerikanaca. U cilju postizanja vrhunskih rezultata, na koje su navikli svoje navijače, Veprovima će pomoći Sten Bedvel, kao i braća blizanci Brajan i Džeremi Pejton. Kragujevčani će, osim u ove godine ujedinjenoj Superligi Srbije, učestvovati i u EFAF kupu, zvaničnom takmičenju evropske federacije.

Prvo pojačanje Kragujevčani su pronašli u svom bivšem kvoterbeku Stenu Bedvelu, koji je crno-beli dres nosio u sezonama 2008-2009, kada je doneo dve uzastopne titule uz fantastičan učinak. Osim što su Verpovi u tom periodu bili neporaženi u domaćem šampionatu, njihov napad je predvođen Bedvelom postizao u proseku 54 poena i osvajao čak 502 jarda po meču. Vlasnik je nekoliko značajnih individualnih priznanja u Srbiji, kao što su MVP lige, ofanzivni igrač i ofanzivni koordinator sezone.

Povezana vest:  BADMINTON, BALKANSKO PRVENSTVO U BADMINTONU ZA IGRAČE DO 13 GODINA

Posle jedne sezone, u kojoj je igrao u danskom prvenstvu, Bedvel se vratio na mesto uspeha.

– Prezadovoljan sam radom ekipe tokom priprema za narednu sezonu. Možda će da zvuči pretenciozno, ali za šest godina koliko igram u Evropi, trening Veprova je najbolji koji sam video izvan američkog kontinenta. Moram da istaknem prošlogodišnjeg trenera Aleksandra Ristića, koji je odradio neverovatan posao i uspostavio visok nivo organizacije rada na treninzima. Ne volim da dajem obećanja, ali u ime stručnog štaba mogu samo da obećam da ćemo pokušati da izvučemo maksimum iz ekipe – rekao je Sten Bedvel.

Bedvel je najzaslužniji i za dovođenje druge dvojice Amerikanaca, koji bi po renomeu koji imaju u SAD, mogli da budu najbolji igrači koji su igrali za neki od srpskih klubova. Naime, obojica od blizanaca Pejton igrali su u vrhunskim „Top 10 Pacifik“ univerzitetskim ekipama, iz kojih su mnogi igrači uhlebljenje našli i u NFL. Džeremi Pejton može podjednako dobro da igra na poziciji risivera i defanzivnog beka. Igrao za univerzitet Arizona Stejt, na kome je ukupno nastupao na 35 utakmica, od čega je na 7 bio starter. Ukupno je sakupio 78 teklova, 2 seka i jednu intersepciju.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Lindzi Von pobednica spusta u Garmišpartenkirhenu

– Nisam očekivao da su treneri u Srbiji ovako zahtevni i da su odlično odradili posao do našeg dolaska. Igrači su znatno krupniji nego što sam očekivao pre dolaska. Imamo potencijal, nadam se dobrim rezultatima u predstojećoj sezoni – prvi su utici Džeremi Pejtona.

Džeremijev brat blizanac Brajan je igrao za Oregon stejt, na kome je na 27 utakmica zabeležio 73 teklova i 3 presečene lopte. Takođe može da igra i u fazi odbrane i napada, na pozicijama lajnbekera, trkača i hvatača.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Zorana Arunović osvojila srebro sportskim pištoljem na SK u Fort Beningu

– Prijatno sam iznenađen brojnošću na treningu. Ovde je neverovatan entuzijazam i

posvećenost igrača i trenera. Želja igrača da uče je san svakog trenera. Oseća se prisustvo sjajne porodične atmosfere unutar ekipe i svi su se trudili da nam pokažu da smo i mi deo тe porodice, od trenutka kada smo izašli iz aviona – smatra Brajan Pejton.

Sva trojica Amerikanaca, osim kao igrači, biće angažovani i na trenerskim zaduženjima. Time Kragujevčani nastavljaju višegodišnju praksu da američki fudbal uče od – Amerikanaca.