maria_riesch_1

ALPSKO SKIJANJE, SP 2011 NEMAČKA

Bekenbauer poljupcem dao podršku Mariji Riš

Nemačka skijašica Marija Riš otvorila je Svetsko prvenstvo u Garmiš-Partenkirhenu bronzanom medaljom u superveleslalomu, te tek 11. mestom u super kombinaciji.

Ali, pre nastupa u super kombinaciji je bilodovedeno u pitanje da li će trenutno vodeća skijašica u Svetskom kupu uopšte nastupiti na trci. Naime, danima se Riš borila s visokom temperaturom i umorom. Ipak se pojavila na startu, ali je do postolja ostala prilično udaljena.

Povezana vest:  BADMINTON, Milica Simić deveta u Sofiji na Bulgarian Eurasia Open 2013

-Ovo je prvenstvo u mom dvorištu, morala sam nastupiti. Dala sam sve od sebe, ali u super kombinaciji jednostavno nije išlo. Trudiću se i dalje uprkos ne baš savršenom zdravlju koje me trenutno prati – rekla je Riš, koja se pre 26 godina rodila u Garmišu.

Inače, u petak je jedan od najžešćih navijača u ciljnoj ravnini bio Franc Bekenbauer, 65-godišnja legenda nemačkog fudbala i minhenskog Bajerna. Dok je Riš osvajala dva zlata na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Vankuveru, tada je Bekenbauer čestitao putem mobilnog telefona i SMS poruka, ali je ovaj put podršku dao na licu mesta i to – poljupcem.

Povezana vest:  KUGLANJE, Radnički u džambo izdanju

-Znam koliko je teško reagovati dobro na sportskom borilištu kada ste danima pre toga vodili borbu s temperaturom. Ali, Marija ima još nekoliko šansi, biću uz nju – rekao je popularni Kajzer Franc.