nani_mancester

Junajted bolji u gradskom derbiju od Sitija

U 27. kolu engleske Premier lige sastali su se ljuti rivali iz Mančestera, Junajted i Siti, a slavio je Junajted rezultatom 2:1.

Od prvog minuta susreta, gledaoci na Old Trafordu su mogli uživati u dobroj igri obe ekipe. Izabranici Aleksa Fergusona su u prvih šest minuta izveli četiri kornera iz kojih nisu uspeli da ugroze gol Sitijevog golmana Džoa Harta.

Prvu priliku za „građane“ je imao David Silva u 4. minuti susreta. Ozbiljnu priliku je za Junajted imao Nani u 11. minuti, da bi tri minute kasnije Van der Saru zapretio Jaja Ture udarcem glavom. Još bolju šansu da dovede Siti u vođstvo nije iskoristio Pablo Zabaleta u 29. minuti utakmice. Odbrana“crvenih đavola“ blokirala je njegov udarac. Nakon toga je pokušao i odličan Aleksandar Kolarov, ali ni on nije bio uspešan. Potom je nekoliko puta svoj udarac isprobao i Junajtedov ofanzivni igrač Nani. Njegova upornost se isplatila u 41. minuti kada je savladao golmana gostiju. Asistenciju je upisao Rajan Gigs. Nakon toga je i on pokušao da postigne pogodak, ali nije uspeo. Junajted je na odmor otišao sa prednošću od jednog gola.

Povezana vest:  Braunšvajg poražen treći put zaredom

Početkom drugog poluvremena, Siti je imao blagu inicijativu. Silva je dobro šutirao u 56. minuti susreta. Sticao se utisak i da je najaktivniji igrač na terenu. U 60. minuti susreta, umesto Džejmsa Milnera, u igru je ušao reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko. Manćini je pogodio sa ovom izmenom jer je Edin nakon pet minuta provedenih u igri asistirao Silvi za izjednačenje rezultata.

Povezana vest:  Krespo: Murinjo je pravi vođa i rođeni pobednik

Izjednačujući gol kao da je probudio Junajtedove igrače koji su odlučnije krenuli ka golu gostiju. Pritisak je urodio plodom u 78. minuti kada je Vejn Runi doneo novo vođstvo svom klubu. Asistent je bio Nani. Nakon toga su usledele dobre prilike Jaje Turea na jednoj, te Dimitra Berbatova na drugoj strani. Dobru priliku u 81. minutu propusti je Edin Džeko.

Povezana vest:  Leverkuzen opet pobeđuje, Volfsburg ubedljiv