nina_kraljica

DVOR 2011

Kralj i dalje bez krune!

Stojan je pokušao da probudi Đusa da bi zajedno otišli u prodavnicu, pošto nije uspeo, otišao je sam.

U prodavnici je već bila Izvorinka. Ona je primetila Pileta jer je čistila trem. Pile se raspitivao za dešavanja prethodne noći. Izvorinka mu je objasnila da seljani nisu uspeli da vrate kraljevu krunu, ali da će žestokim borbama narednih dana to učiniti. Opisala mu je kako su se branili od napada. Požalila se na cenu toalet papira, i zamolila ga za popust. On joj je obećao da će razmisliti.

Đus je pokušao da dobije popust jer nema krunu, što znači da se ne razlikuje od običnog seljanina. Pile mu je odgovorio da to što nema krunu nije bitno, jer svi znaju da je kralj.

Đus je prilikom odlaska iz prodavnice predložio Piletu da nabavi nekoliko kruna određene dinastije i da onda prodaje po ceni od 100 dukata za komad, tako da više neće biti problema oko toga. Bebi je zaključila da je to odlična ideja.

Danijel, Bebi i Mika su ćaskali u dvorištu. Miki je protekle noći neko ukrao dukate koje je štedela za prašak za veš i detrdžente. Mika ih je pitala da li znaju nešto o nestalim dukatima. Bebi joj je rekla da se obraća pogrešnim ljudima. Pošto je Mika otišla, prokomentarisali su kako se dosta stvari krade. Složili su se u tome da će nadrljati onaj koga narednog uhvate da im pretura po stvarima. Lana im se pridružila i prokomentarisala kako je videla dukate na stolu, ali da su potom nestali. Bebi je prokomentarisala da je jedno kada na nešto naletiš pa uzmeš, a drugo kada kradeš, pa je dodala da ona to nikada ne bi mogla da uradi jer joj je to „užasan trip.“

Povezana vest:  Zlatna antena za najbolju žensku epizodnu ulogu nosiće ime po Radmili Savićević

Oglasile su se fanfare , pa su se svi okupili na Dvoru. Kraljica Nina je pročitala pismo u kome se traži od vladara da izaberu seljane koji će napraviti barikade za odbranu Dvora.

Mika, Danijel i Maja su razgovarali u spavaćoj sobi. Danijel ju je posavetovao da se ne nervira. Ona je rekla da je nervira upravo to što joj svi govore da se ne nervira oko dukata. Ona je rekla da je jako razočarana. Danijel je pitao koliko je dukata bilo. Odgovorila je da je bilo 6 dukata, ali da to uopšte nije bitno, već da je poenta u tome što su ti dukati bili svima pred nosem. Danijel je rekao da je razume šta želi da kaže, da je razmišljala da je to njihovo zajedničko i da niko neće dirati. Mika je još samo prokomentarisala rečima „Naše? Ma nema ovde ništa naše…“

Povezana vest:  Serijal "Dr Džef: Veterinar Stenovitih planina" vraća sa drugom sezonom

Tokom gradnje barikada, u kojoj su učestvovali svi seljani, kralj Đus ih je posmatrao i komentarisao način gradnje. Uglavnom se zafrkavao i šalio na svoj i tuđ račun. Firčiju je zamerio što je previše ozbiljno shvatio zadatak i što, kada radi, nema smisla za humor. Zamerio mu je i što ga je tog dana ignorisao dok mu je Firči dobacivao. Za Danijela je rekao da je šonja i da uopšte nije mačo. Za Stojana je prokomentarisao da ima frizuru kao vepar.
Đus i Vanesa su ćaskali o rekreaciji, treninzima i aerobiku. Ona je rekla da je ranije mnogo više trenirala. Nemanji je Vanesa rekla da on mora da odredi nekog jakog muškarca koji će da pere i trlja farmerke, jer je ženama to jako teško i zamarajuće. Nemanja je obećao da će reći nekome.

Krunski Savet je pismom obavestio sve takmičare da je kralj Đus tužio Dejana Milićevića, Izvorinku i Lepu što nisu uspeli da mu odbrane krunu prethodne noći. Dejan je rekao da priznaje krivicu i da bi njega trebalo kazniti, a ne žene. Izvorinka je takođe priznala krivicu i rekla da će od sada raditi za džabe. Lepa je rekla da je kriva i nije, jer joj je Dejan C. rekao da ne mora da izlazi napolje.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Soraja uzela Duška pod svoje

Maja je određena za sudiju. Ona je presudila da su krivi i da bi svi, uključujući i Dejana Cukića trebalo da daju po 3,4 dukata kralju, a da Izvorinka napravi kolače za ceo Dvor.

U novom pismu se od kralja zahtevalo da plati kaznu od 200 dukata  zbog presude koje su doneli. Firči je pitao da li bi dobili kaznu da su odlučili da nisu krivi. Đus je rekao da bi ih kaznili kakva god da je presuda bila.

Na žurci, koju je organizovala dvorska luda Izvorinka je predstavila sve seljane i nastup je krenuo.

Ognjen je posetio dvorane kako bi nadzornik i sluškinja predložili nominovane. Nemanja je nominovao Firčija i Maju, jer pravi probleme, a Vanesa je nominovala Uršku i Cukića.

U pismu Saveta je rečeno da će moći da povrate kraljevsku krunu ako uspeju da uspešno izvrše zadata. Zadatak je da se dva tima bore, jedan za kralja, a drugi kao tim uljeza. Zadatak je da pogode protivnika sladoledom u lice. Međutim, ponovo nisu uspeli da izvrše zadatak, tako da će dobiti novu priliku uskoro.