sah

ŠAH

Tri otkaza za Prvenstvo države u Kragujevcu

Reprezentativci Srbije, velemajstori Dragan Šolak, Robert Markuš i Bojan Vučković, otkazali su učešće na državnom prvenstvu za seniore u šahu koje se od 28. februara do 13. marta igra u kragujevačkom hotelu „Šumarice“.

Kako je saopšteno iz Šahovskog saveza Srbije (ŠSS), njih će, po unapred utvrđenim kriterijumima, zameniti velemajstori Miloš Perunović, Igor Miladinović i Branko Tadić.

Povezana vest:  RAGBI 13, Juniori u maju u Oslu

Uz njih učestvuju još velemajstori Ivan Ivanišević, prvi favorit turnira sa rejtingom od 2.630 poena FIDE, Boban Bogosavljević, Nikola Sedlak, Branko Damljanović, Dejan Pikula, Danilo Milanović, Siniša Dražić i Boško Abramović.

Učešće su potvrdili i nacionalni majstor Goran N. Todorović, mladi Lazar Nestorović i aktuelni juniorski državni prvak Vladimir Luković.

Igra se 13 kola po jednokružnom Bergerovom sistemu (svako sa svakim), slobodan dan je 5. mart, a nagradni fond i ekstra honorari za sve učesnike iznose 795.000 dinara. Pobedniku pripada nagrada 100.000 dinara, kao i ekstra honorar zavisno od rejtinga na rang listi FIDE.

Povezana vest:  KUGLANJE, Goran Ostojić i Biljana Vlajkov pobednici „Memorijala Miša Mošorinski“