sah

ŠAH

Tri otkaza za Prvenstvo države u Kragujevcu

Reprezentativci Srbije, velemajstori Dragan Šolak, Robert Markuš i Bojan Vučković, otkazali su učešće na državnom prvenstvu za seniore u šahu koje se od 28. februara do 13. marta igra u kragujevačkom hotelu „Šumarice“.

Kako je saopšteno iz Šahovskog saveza Srbije (ŠSS), njih će, po unapred utvrđenim kriterijumima, zameniti velemajstori Miloš Perunović, Igor Miladinović i Branko Tadić.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Uz podršku navijača do novog rekorda

Uz njih učestvuju još velemajstori Ivan Ivanišević, prvi favorit turnira sa rejtingom od 2.630 poena FIDE, Boban Bogosavljević, Nikola Sedlak, Branko Damljanović, Dejan Pikula, Danilo Milanović, Siniša Dražić i Boško Abramović.

Učešće su potvrdili i nacionalni majstor Goran N. Todorović, mladi Lazar Nestorović i aktuelni juniorski državni prvak Vladimir Luković.

Igra se 13 kola po jednokružnom Bergerovom sistemu (svako sa svakim), slobodan dan je 5. mart, a nagradni fond i ekstra honorari za sve učesnike iznose 795.000 dinara. Pobedniku pripada nagrada 100.000 dinara, kao i ekstra honorar zavisno od rejtinga na rang listi FIDE.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Tri državna rekorda na turniru u Pančevu