slavoljub_djordjevic_fk_cz

Đorđević i Trifunović u Bunjodkoru

Posle Nikole Ignjatijevića od Crvene zvezde u ovom zimskom prelaznom roku oprostili su se i Slavoljub Đorđević i Miloš Trifunović. Obojica će karijeru nastaviti u uzbekistanskom klubu Bunjodkoru. Đorđević je večeras potpisao dvogodišnji ugovor sa šampionom Uzbekistana, a Trifunović odlazi na pozajmicu od godinu dana, sa mogućnošću otkupa posle šest meseci.

– Pregovore smo vodili poslednjih nekoliko dana. Oba igrača su večeras potpisala. Nadam se da će ova dva igrača otvoriti vrata nove saradnje između dva kluba – rekao je sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić.

Povezana vest:  Porazi Barselone i Reala u 34. kolu

Može se reći da su vrata već otvorena, s obzirom na to da je dogovoreno da se na novom stadionu šampiona Uzbekistana u septembru održi turnir na kojem će pored domaćina učestvovati Arsenal, Barselona i Crvena zvezda.

– Drago mi je što su pregovori urodili plodom i što će našu ekipu pojačati dva igrača Crvene zvezde – rekao je Šopran Aleksandar Ivanovič, generalni direktor Bunjodkora.

Štoper Slavoljub Đorđević izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorom.

– To je klub u kojem je prošle godine igrao Rivaldo, a trener je bio Skolari. Imaju velike ambicije. Već od sutra ujutru se priklučujemo ekipi, bićemo u Antaliji sa njima do 18. februara – rekao je Đorđević.

Povezana vest:  Murinjo razmišlja o povratku Drogbe

Bivši kapiten ne krije da mu emotivno teško pada drugi odlazak iz Zvezde.

– Svaki odlazak iz kuće je težak. Nije mi bilo lako u proteklom periodu, a navijači su mi dosta toga s pravom prebacivali. Teško mi je naravano… Mojoj ekipi, sada bivšoj, želim sve najbolje. Siguran sam da će ovaj tim postići mnogo. Stručni štab na čelu sa Robertom Prosinečkim je doneo mnogo dobrog ovom timu i to će se videti na proleće – poručio je Đorđević.

Povezana vest:  Ranijeri odbija da podnese ostavku

Trifunovića raduje to što će mu Slavoljub i posle odlaska iz Zvezde ostati saigrač.

– Bio sam najsrećniji onog dana kada sam potpisao za Zvezdu. Sada je vreme da se ide dalje i nadam se da sam navijačima ostao u lepom sećanju. Izabrao sam dobar klub. Zvezdi želim sve najbolje. Bilo bi savršeno da se svi nađemo na okupu na tom turniru u septembru. Dakle, vidimo se – rekao je Trifunović.