blue_dragon_beograd_safs

AMERIČKI FUDBAL

Zmajevi merkaju plej of

Uspeli su da prežive teške trenutke i sada su rešeni da u novu sezonu uđu sa nesmanjenim entuzijazmom. Plavi zmajevi iz Beograda su pripreme za novu sezonu počeli još krajem novembra 2010. godine, a treninzi se održavaju u dvorani „IMR-a“ u Rakovici.

I pored određenih poteškoća koje sa sobom uvek nose trusovi, Zmajeve ne napušta optimizam. Izvršili su velike kadrovske i organizacione promene, promenili predsednika kluba, upravni odbor i kompletnu mrežu sponzora i prijatelja kluba. Novi predsednik je Željko Veselinović, dok funkciju sekretara kluba obavlja Nikola Davidović.

Plan im je da se plasiraju u plej of Superlige, kao i da dovođenjem stranog kvoterbeka pojačaju redove i unaprede neke od bitnijih linija tima. Kako saznajemo, blizu su dovođenja jednog pojačanja iz SAD na toj poziciji.

Povezana vest:  BADMINTON, U Kragujevcu održan šesti regionalni Projekat Feniks

– Glavni nam je da se ove godine stabilizujemo. U rezultatskom smislu želimo medju prvih šest ekipa, dakle da obezbedimo učešće u elitnoj grupi i sledeće godine, a ako je moguće i da se plasiramo u plej of. Znamo da će to biti jako teško, imajući u vidu sve ekipe koje se ove godine nalaze u grupi Centar – rekao je Žarko Stupar, defanzivni koordinator Zmajeva, koji je prošle godine zbog povrede okačio kopačke o klin.

Po spisku imaju 52 igrača, koji će se boriti za mesto u prvih četrdeset. Treninzi su počeli kondicionim pripremama, pod stručnom palicom Stefana Ugljarevića, inače diplomca DIF-a. Taj deo završen je 16. januara, od kada počinje rad pod punom opremom, a zatim i konačno uigravanje i finiš priprema. Planira se i dovođenje stranog kvoterbeka, kako bi unapredili rad nekih bitnih linija tima.

Povezana vest:  KUGLANJE, Livia Santo i Robert Ernješi osvojili zlatne, Vilmoš Zavarko srebnu medalju na Svetskom kupu u Talinu

– Pokušaćemo da ovu sezonu iskoristimo za podmlađivanje tima, ali uz zadržavanje kostura koji je držao ekipu u proteklih nekoliko godina. Od tih momaka zapravo očekujem najveću žrtvu, da svojim ponašanjem daju primer kako na treningu, na terenu, tako i van njega. Na njima je da preuzmu najveći deo pritiska koji dres Zmajeva nosi sa sobom – smatra Stupar.

U predstojećoj sezoni će stručni štab predvoditi Jovan Bulatovic, dok će ofanzivni koordinator biti Nemanja Novaković, Žarko Stupar je dobio šansu na mestu defanzivnog koordinatora. U radu sa novim i mlađim igračima pomagaće oni „stariji“ Davor Gojković, Nemanja Stanić, Miloš Antić i Željko Kostić.

Sigurno je da će veliki hendikep u narednoj sezoni biti neigranje nekoliko stubova ekipe iz ranijih sezona, poput FB Ivana Stanojevića, LB Milana Šolajića i Nenada Ivanovića, igrača koji su godinama u klubu, a koji su povredama onemogućeni da u narednom prvenstvu pomognu Blue dragonsima.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Nevena iz Austrije: Pripreme teku po planu

– Jako nam je drago što ceo seniorski pogon odiše zajedništvom i niko nema želju da napusti tim, što nije bio slučaj ranijih sezona kada se radilo o starterima. Izuzetno sam zadovoljan igračkim kadrom, bar onima na koje računam u fazi odbrane. Otišao je samo jedan starter, a stiglo je nekoliko igrača iz Sombora i Kraljeva, na koje ozbiljno računam. Uz pojedine povratnike, i neke nove momke, za koje ćemo tek videti koliko vrede, mislim da nećemo imati problema sa igračkim kadrom – istakao je Stupar.