Vredni kuglaški radnici okupljeni u klubu Slavia iz Kovačice su u velikom poslu!  Stara kuglana, jedna od prvih  sa „plastikom“ u Srbiji, sagrađena sredinom sedme decenije prošlog veka, se renovira i narednu sezonu će kuglaši Slavie igrati na „pločama“. Starije generacije kuglaša su volele ovu kuglanu, na kojoj su se igrali i državni šampionati, jer je bila jedna od i najboljih, rekord je bio 638 čunjeva!

Kupljena je kuglana sa šest staza  firme BSP velikog mecene kuglaškog sporta Pavla Markovića iz Pančeva i četiri će se namontirati u starom, ali dobro očuvanom i, sa mnogo ljubavi, održavanom objektu.

Povezana vest:  Sabrina Gutierez odbranila titulu

– Mi smo  bili minule sezone domaćini u Padini i uspeli smo da, i muška i ženska ekipa,  završe Prvu ligu Srbije – grupa Vojvodina, u „zlatnoj sredini“ na šestom mestu – kaže predsednik kluba Slavia Želimir Hrješik.-   Na renoviranoj kuglani igraćemo, što na sve raduje,  naredne sezone kao domaćini, pred svojim navijačima  i što je još važnije, moći ćemo da školujemo mlade kuglašice i kuglaše o kojima, sa mnogo uspeha,  vodi brigu trener Zita Tokai. U Kovačici kuglanje ima izuzetno dugačku i sjajnu tradiciju i, na neki način, je i porodični sport, deca najčešće idu stopama roditelja – kuglaša, imamo i dobru saradnju sa školom  i ne moramo da brinemo za podmladak bez koga nema ni napretka.

Povezana vest:  Udovičić i Jovanovic:Uz pomoć sporta gradimo nove mostove

Da radovi dobro teku uverili su se i gosti koje je doveo Pavle Marković: predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović, generalni sekretar Vojko Pavlović (koji je i selektor juniora), predsednik TK KSS Miloš Mitrović, član UO KS Beograda Drako Bjelobrk, Darinka Timotijević iz Sportskog saveza Srbije i predsednik Komisije za inormisanje KSS Branimir Vasić. Uskoro će početi montiranje konstrukcije za „ploče“ i domaćini su uvereni da će, najdalje do sredine leta, kuglana zablistati u punom sjaju! Sa Milošem Mitrovićem, još jednom je rukovodstvo kluba, razgovaralo o uslovima koje moraju da se ispune da kuglana dobije sertifikat. Preko puta kuglane je i je lep hotel koji ima 120 mesta.

Povezana vest:  NHL VESTI, Wideman postigao tri gola za pobedu Kapitalsa nad Torontom

Sjajni domaćini, uz predsednika kluba Hrješika, bili su  standardni prvotimci Pavel Bireš i Tomaš Siroma, kao i trener Zita Tokai, čiji je  pionir Zoran Beracka nedavno pobedio na finalnom turniru Kupa Srbije za mlađe kategorije.